Πότε τα παιδιά κολλάνε στην οθόνη; thumbnail
Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο που τα παιδιά περνούν σε τηλεόραση και υπολογιστή

Πότε τα παιδιά κολλάνε στην οθόνη;

Έρευνα έρχεται να αποκαλύψει πότε τα παιδιά βλέπουν πολλή τηλεόραση και ασχολούνται με τον υπολογιστή. Όπως προέκυψε, παιδιά οικογενειών χαμηλότερου εισοδήματος περνούν περισσότερη ώρα μπροστά από την οθόνη σε σύγκριση με παιδιά πιο εύπορων οικογενειών.


Οι ερευνητές κατέγραψαν τις τηλεοπτικές συνήθειες 1.400 παιδιών κάτω από 8 ετών και διαπίστωσε ότι οι πιο αδύναμοι οικονομικά περνούν περίπου 3,5 ώρες καθημερινά μπροστά σε μία οθόνη (κινητού, tablet, laptop, άλλης ηλεκτρονικής συσκευής).


Από την άλλη, τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με οικονομική άνεση περνούν λιγότερο χρόνο μπροστά σε κάποια οθόνη, που δεν ξεπερνά τις 2 ώρες.


Διαφορές, όμως, υπάρχουν και ανάλογα με το μορφωτικό επίπεδο της οικογένειας. Σε οικογένειες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο τα παιδιά ασχολούνται λιγότερο με τα ηλεκτρονικά μέσα (1 ώρα και 37 λεπτά καθημερινά) σε σύγκριση με τα παιδιά οικογενειών χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου που περνούν τουλάχιστον 2 ώρες και 50 λεπτά μπροστά σε κάποια οθόνη.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη μη κερδοσκοπική ομάδα Common Sense Media.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε κι αυτά:


Παιδί κολλημένο με το κινητό; 20 δραστηριότητες για να ξεκολλήσει από την οθόνη


Τι σαμποτάρει τον ύπνο των παιδιών σήμερα;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X