Σκορπίνα σούπα

<p><br /><strong>Υλικά</strong></p>
<p>2 σκορπιοί (1½ κιλό περίπου ο καθένας), καθαρισμένοι<br />5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα<br />2 μέτρια καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά) καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες<br />4 κλωνάρια σέλινο κομμένα στα 3 (και τα κοτσάνια)<br />120 ml ελαιόλαδο<br />αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</p>
<p><br /><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Σε μια κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή που χωράει και τα 2 ψάρια βάζουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Ρίχνουμε μετά το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Μετά απλώνουμε στην κατσαρόλα τις ροδέλες του καρότου και το σέλινο και πάνω από αυτά ακουμπάμε τα ψάρια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, 1½ λίτρο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 20 – 22 λεπτά. Βγάζουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε πιατέλα, καθαρίζουμε τα ψαχνά και τα κρατάμε στην άκρη. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό.</p>
<p>Αν θέλουμε μπορούμε είτε να σερβίρουμε τα ψαχνά μέσα στη σούπα και να προσθέσουμε τα λαχανικά στο ζουμί ή να σερβίρουμε πρώτα το ζωμό και ξεχωριστά το ψάρι με τα λαχανικά.</p>
<p> </p>
<p>πηγή:gastronomos.gr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα