Μοσχαράκι στρογκανώφ με χυλοπίτες

<p><br /><strong>Υλικά</strong></p>
<p>450 γρ φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λωρίδες<br />αλάτι <br />μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο<br />1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο <br />3 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο, ξεχωριστά<br />1/4 φλ κρεμμύδι, κομμένο<br />225 γρ μανιτάρια, σε φέτες<br />2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />1 1/2 φλ ζωμός μοσχαρίσος, χωρίς πολύ αλάτι<br />340 γρ χυλοπίτες <br />2/3 φλ γιαούρτι 2% λιπαρά ή πλήρες<br />1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, κομμένο<br />γλυκιά καπνιστή πάπρικα</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p><strong></strong><br />Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.</p>
<p>Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει και προσθέτουμε το μοσχάρι σε μία στρώση.</p>
<p>Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.</p>
<p>Μεταφέρουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μοσχάρι.</p>
<p>Αφήνουμε στην άκρη.</p>
<p>Βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.</p>
<p>Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.</p>
<p>Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.</p>
<p>Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρώς, για 30''-1 λεπτό.</p>
<p>Προσθέτουμε το ζωμό, σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.</p>
<p>Μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με 1 κ.σ. βούτυρο.</p>
<p>Επιστρέφουμε την κατσαρόλα με τα μανιτάρια και τη σάλτσα στη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχάρι με τους χυμούς του.</p>
<p>Όταν ζεσταθεί, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τον άνηθο, ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί.</p>
<p>Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.</p>
<p>Σερβίρουμε με χυλοπίτες και πασπαλίζουμε με πάπρικα.</p>
<p>Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr</p>

Σχετικά άρθρα