Σπανάκι με κρέμα και τυριά στο φούρνο

<p><strong>Συστατικά</strong></p>
<p>4 κουταλιές ελαιόλαδο,<br />3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα,<br />1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένη,<br />3 δέσµες σπανάκι,<br />1 φλ. κρέµα γάλακτος,<br />½ φλ. φέτα θρυµµατισµένη,<br />1 φλ. τυρί γκούντα τριµµένο,<br />αλάτι, πιπέρι.</p>
<p><strong>Βήματα</strong></p>
<p>Βήμα 1</p>
<p>Παίρνετε το σπανάκι, το ξεπλένετε και το τεµαχίζετε σε µεγάλα κοµµάτια.</p>
<p>Βήμα 2</p>
<p>Σε µια κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι και το σκόρδο.</p>
<p>Βήμα 3</p>
<p>Αφού µαραθούν τα λαχανικά, προσθέτετε το µισό σπανάκι, ανακατεύετε και κλείνετε από πάνω µε ένα καπάκι για 2 λεπτά.</p>
<p>Βήμα 4</p>
<p>Στη συνέχεια, προσθέτετε και το υπόλοιπο σπανάκι, αλάτι και πιπέρι.</p>
<p>Βήμα 5</p>
<p>Αφού µαραθούν καλά όλα τα υλικά, βάζετε την κρέµα και τη φέτα.</p>
<p>Βήμα 6</p>
<p>Ανακατεύετε και ψήνετε µέχρι να δέσει το µίγµα.</p>
<p>Βήμα 7</p>
<p>Βάζετε το µίγµα σε ένα µεγάλο πυρίµαχο σκεύος ή σε µικρά ατοµικά σκεύη.</p>
<p>Βήμα 8</p>
<p>Πασπαλίζετε από πάνω µε το τυρί και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για περίπου 25’-30’ ή µέχρι να λιώσει και να ροδοκοκκινίσει το τυρί.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα