Ρολό κιμά φούρνου

<p><strong>Συστατικά</strong></p>
<p>1 ½ φλ. ψίχα από άσπρο ψωµί αλεσµένη στο µπλέντερ,<br />3 κουταλιές γάλα,<br />½ φλ. κετσάπ,<br />400 γρ. κιµά βοδινό + 300 γρ. κιµά χοιρινό (σύνολο 700 γρ.),<br />½ φλ. ψιλοκοµµένο κρεµµύδι,<br />3 κουταλιές ψιλοκοµµένο µαϊντανό,<br />1 γεµάτο κουταλάκι µουστάρδα,<br />1 κουταλάκι ψιλοκοµµένο βασιλικό,<br />2 αβγά,<br />αλάτι, πιπέρι, λάδι για άλειµµα.</p>
<p><br /><strong>Βήματα</strong></p>
<p><strong></strong><br />Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.</p>
<p>Ντύνετε το ταψί του φούρνου µε αντικολλητική λαδόκολλα και τη λαδώνετε.</p>
<p>Βάζετε τα ψίχουλα του ψωµιού σε ένα µπολ και τα ραντίζετε µε το γάλα.</p>
<p>Τα κρατάτε στην άκρη για 5 λεπτά και ύστερα, προσθέτετε µέσα 2 κουταλιές κετσάπ, τους κιµάδες, το κρεµµύδι, τον µαϊντανό, τη µουστάρδα το βασιλικό, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.</p>
<p>Ζυµώνετε το µίγµα και το πλάθετε σαν «φραντζόλα» µήκους 22-24 εκ. περίπου.</p>
<p>Το βάζετε πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί.</p>
<p>Αλείφετε την επιφάνεια του ρολού µε το υπόλοιπο κετσάπ (6 κουταλιές περίπου) και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.</p>
<p>Το βγάζετε και το αφήνετε να µείνει για 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε κοµµένο σε φέτες (12 περίπου) µε λαχανικά ή σαλάτα.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα