Αν και «παρθένα», όταν έκανα πρώτη φορά σεξ το αγόρι μου με αμφισβήτησε…

Στο ερώτημά σας απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ενώ ήμουν «παρθένα», το αγόρι μου – όταν κάναμε σεξ την πρώτη φορά με αμφισβήτησε λέγοντάς μου ότι ο κόλπος μου ήταν πιο ανοιχτός σε σχέση με άλλες «παρθένες». Ισχύει αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν κάποιος έχει την τεράστια εμπειρία από “παρθένες”, ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει ποιος κόλπος είναι ευρύς ή όχι, θα έπρεπε τουλάχιστον να μπορεί να διακρίνει και να καταλάβει αν υπάρχει παρθενικός υμένας ή όχι. Επίσης, πρέπει να θυμάστε ότι κανένας κόλπος δεν είναι ίδιος στην κατασκευή του με τον άλλον και ότι κάθε κόλπος είναι διαφορετικός. Επίσης υπάρχουν και διάφοροι τύποι παρθενικού υμένα εκ κατασκευής.

Καλό είναι ο κάθε σύντροφος να εκτιμά ότι η γυναίκα αποφασίζει να “χαρίσει” σε αυτόν την πρώτη της ερωτική επαφή (μια μοναδική στιγμή για τη ζωή κάθε γυναίκας) και να αφήσει τις μάλλον ριψοκινδυνευμένες εκτιμήσεις και αβάσιμες αμφισβητήσεις.Η περίπτωση ο κόλπος της γυναίκας να έχει κάποια «κατασκευαστική ανωμαλία» υπάρχει αλλά δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ο μόνος τρόπος για να το διαπιστώσουμε είναι η γυναικολογική εξέταση.

Σε μια τέτοια επίσκεψη, ο γυναικολόγος θα εκτιμήσει τον κόλπο και τα έξω γεννητικά όργανα κι έτσι θα ξέρετε αν είστε στην πλειονότητα των γυναικών με φυσιολογικά γεννητικά όργανα ή όχι. Εξάλλου μια τέτοια επίσκεψη στο γυναικολόγο θα είναι και μια καλή ευκαιρία, αφού ξεκινήσατε την ενεργό σεξουαλική σας ζωή, για να ενημερωθείτε έγκυρα από τον πλέον ειδικό για τις μεθόδους αντισύλληψης και προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

 

 

 

Σχετικά άρθρα