Πώς αντιμετωπίζεται η μοναξιά; Έχω μείνει μόνη, μου λείπει η επικοινωνία με τους ανθρώπους…

Έχω πεσμένη ψυχολογία εδώ και 3 χρόνια, μετά από 20 χρόνια γάμου. Είμαι διαζευγμένη, μένω στην επαρχία, η ζωή μου έχει αλλάξει σελίδα και δεν μπορώ να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Κάνω φιλότιμες προσπάθειες. Νιώθω μοναξιά, τα παιδιά μεγάλωσαν και έχουν τη δική τους ζωή. Μου λείπει η επικοινωνία με τους ανθρώπους…

Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:

Απαιτεί μεγάλη προσπάθεια όταν γυρνάτε σελίδα στη ζωή σας, όπου όλα τα δεδομένα αλλάζουν και η καθημερινότητα είναι διαφορετική. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορείτε να καταφέρετε καινούρια πράγματα στη ζωή σας.

Ίσως σας φαίνεται βουνό αυτή τη στιγμή, όμως μικρά καθημερινά βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα. Πετυχαίνοντας δηλαδή μικρούς καθημερινούς στόχους θα σας δώσει δύναμη να συνεχίσετε την προσπάθειά σας.

Μπορείτε επίσης να επιδιώξετε την επικοινωνία με ανθρώπους που νιώθετε κοντά σας και να ανοίξετε τον κοινωνικό σας κύκλο σιγά – σιγά. Με πίστη στον εαυτό σας είναι στο χέρι σας να δημιουργήσετε νέες όμορφες συνθήκες στην καινούρια σελίδα που γυρίσατε.

Εάν νιώθετε ότι δεν μπορείτε μόνοι σας να διαχειριστείτε επαρκώς αυτή την περίοδο της ζωής σας, θα βοηθούσε να απευθυνθείτε σε ειδικό ψυχικής υγείας ώστε να μοιράζεστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια
6947834889
http://drasipsyhis.gr

Σχετικά άρθρα