Ο γιος μου δέχεται bullying από συμμαθητή του και δε θέλει να πηγαίνει σχολείο. Τι να κάνω;

Στα τέλη Νοεμβρίου ο γιος μου, 7,5 ετών άλλαξε σχολείο γιατί ήρθαμε για χειμώνα από νησί στην Αθήνα. Πηγαίνει δευτέρα δημοτικού. Ενώ στην αρχή ήταν όλα καλά και όλα τα παιδιά τον αποδέχτηκαν, εδώ και 15 μέρες μου λέει ότι δέχεται bullying: ένα παιδί υπέρβαρο της τάξης του τον κλωτσάει του μιλάει άσχημα. Όλα τα παιδιά επειδή φοβούνται το άλλο παιδί, έχουν κάνει πέρα τον γιο μου με αποτέλεσμα να μη θέλει να πηγαίνει σχολείο και να στεναχωριέται. Μίλησα με τη δασκάλα αλλά μου είπαν ότι δεν έχει παρατηρήσει κάτι τέτοιο.κι ότι ο γιος μου έχει παρέες.  Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Από μόνη της η αλλαγή σχολείου σε συνδυασμό με την αλλαγή πόλης σίγουρα αποτελεί για το παιδί μια δοκιμασία καθώς χάνει την καθημερινή του ρουτίνα αλλά και το οικείο περιβάλλον που είχε χτίσει στο νησί το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Σίγουρα η αποδοχή του στο νέο σχολικό πλαίσιο είναι κομβική για την περαιτέρω προσαρμογή του. Από τη στιγμή που σας αναφέρει κάτι συγκεκριμένο θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψιν σας.Ίσως θα μπορούσατε να ενισχύσετε τη σχέση του γιου σας με τους άλλους συμμαθητές του με δραστηριότητες εκτός σχολείου που θα τον φέρουν πιο κοντά με τους συμμαθητές και εφόσον τα προβλήματα στο σχολικό πλαίσιο συνεχίζονται, να κάνετε μια εκ νέου επικοινωνία με τη δασκάλα του παιδιού ή και τον διευθυντή ώστε να ευαισθητοποιηθούν περαιτέρω και να λάβουν πιο σοβαρά υπόψιν αυτά που τους λέτε.
Από μέρους σας παράλληλα καλό θα είναι να ενισχύετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού ώστε να μην κατηγορεί τον εαυτό του και να μην εσωτερικεύει αρνητικά την όποια απόρριψη τυχόν να βιώνει.

Σχετικά άρθρα