Έχω σχέση με έναν αλκοολικό. Ψάχνω τη δύναμη να χωρίσω…

Ζω σε μια σχέση κενή. Δεν έχω την δύναμη να χωρίσω. Πήγα σε ψυχιατρείο και μου είπε ότι αδυνατεί να με κουράρει. Ο σύντροφος μου είναι πότης και πιθανόν αλκοολικός και η ψυχίατρος μού είπε- με αυτά που της είπα- ότι μπήκε και σε κλιμακτήριο. Εγώ νιώθω αδύναμη και δεν μπορώ να παλεύω μονή μου. Θέλω να βρω έναν γιατρό να με ενισχύσει να βάλω ένα τέλος. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι στην ήδη υπάρχουσα σχέση.

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη:

Το μήνυμά σας περιγράφει τις σημαντικές συναισθηματικές δυσκολίες που περνάτε αυτή την περίοδο και εμπεριέχει μια θετική,  αποφασιστική στάση από πλευράς σας στο να δώσετε τέλος σε μια σχέση που σας πληγώνει. Είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, Ψυχολόγο ή Ψυχίατρο, προκειμένου να σας βοηθήσει στη διαχείριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζετε, μέσα από την ενίσχυση της πίστης στον εαυτό σας αλλά και της ικανότητάς σας να σταθείτε στα πόδια σας, διεκδικώντας μια πιο υγιή και λειτουργική καθημερινότητα.

Στην πορεία της ζωής, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυσλειτουργικές σχέσεις μέσα στις οποίες ενδέχεται να εγκλωβιστούμε. Έχετε κάνει το πρώτο, σημαντικό βήμα για την επίλυση της δυσλειτουργικής αυτής κατάστασης, έχετε αναγνωρίσει το πρόβλημα και έχετε αντιληφθεί πως χρειάζεστε στήριξη για να προχωρήσετε παρακάτω. Αναφέρετε πως επισκεφθήκατε ψυχιατρείο και σας είπαν πως αδυνατούν να σας κουράρουν. Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συζητήσατε με τους ειδικούς, μέσα από αυτό το μήνυμα, όμως, σας ενθαρύνουμε να απευθυνθείτε εκ νέου σε ειδικό μιας και γίνεται ξεκάθαρο πως περνάτε μια ιδιαίτερα ευάλωτη και στρεσογόνο περίοδο.

Φρόσω Φωτεινάκη
MBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια
Τ: 211 1845239 Κ: 6981015684
http://efrosynifotinaki.gr
facebook.com/Φρόσω Φωτεινάκη Συμβουλευτική Ψυχολόγος MBACP

Σχετικά άρθρα