6 εύκολες diy ανοιξιάτικες κατασκευές για τα παιδιά σας!

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, ο καιρός ανοίγει και πλησιάζουν και οι διακοπές του Πάσχα! Οπότε πρέπει να αρχίζετε να προετοιμάζεστε με ιδέες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών σας! Και ποια είναι η αγαπημένη δημιουργική απασχόληση των παιδιών; Οι κατασκευές!

Υλικά για τις κατασκευές: Φτιάξτε το κουτί των κατασκευών σας!

Αν δεν έχετε ειδικό κουτί με υλικά κατασκευών, ήρθε η ώρα να αποκτήσετε! Τι χρειάζεστε για αρχή; Χρωματιστά χαρτόνια, μαρκαδόρους, λαδοπαστέλ αλλά και νερομπογιές, κόλλα και ψαλίδι, καθαριστές πίπας… Για να εμπλουτίσετε τα υλικά σας καλό θα είναι να προμηθευτείτε ματάκια (υπάρχουν και χρωματιστά!), διακορευτής σε διάφορα σχήματα (καρδούλες, τριφύλλια, λουλουδάκια, πεταλούδες…), pon pon και ό,τι άλλο φανταστείτε εσείς και το παιδί σας! Και για τους πιο τολμηρούς γονείς, χρωματιστή χρυσόσκονη! (ναι, θα γεμίσει το σπίτι αν τη χρησιμοποιήσετε αλλά τα παιδιά τη λατρεύουν)!…

Η κατεξοχήν ανοιξιάτικη κατασκευή (μετά το λουλούδι): Πεταλούδα!

Ποιο το χαρακτηριστικό της άνοιξης; Τα λουλούδια! Και ποιο… ζωάκι λατρεύει τα λουλούδια; Η πεταλούδα!  Βρήκαμε στο  Pinterest και σας προτείνουμε 6 διαφορετικές κατασκευές για διάφορες ηλικίες με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας!

Και καλή διασκέδαση!

Νίκη Κοσκινά

Σχετικά άρθρα