Τα παιδιά ξέρουν να «χτίζουν» ένα καλύτερο μέλλον μέσω της ρομποτικής

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.500 μαθητών και πάνω από 800 ομάδων και εκπαιδευτικών-προπονητών από όλη την Ελλάδα, την υψηλότερη από ποτέ, ολοκληρώθηκε ο φετινός Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής,που διοργάνωσε ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

«Για άλλη μια χρονιά οι συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.Αυτό δείχνει ότι ευοδώνονται οι προσπάθειές μας ώστε να αποκτήσει η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας πρόσβαση στην εκπαιδευτική ρομποτική. Με την εθελοντική συνδρομή ανθρώπων που έχουν διεθνή εμπειρία στην εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM, ο WRO Hellas εργάζεται σκληρά για την ανάπτυξη ποιοτικών διαγωνισμών που λειτουργούν ως πλατφόρμα για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών και την υποστήριξη των σχολείων με εκπαιδευτικό υλικό. Στόχος μας είναι όλοι οι μαθητές της Ελλάδας να κατανοήσουν σε βάθος την φιλοσοφία του STEM»,δήλωσε σχετικά ο κ. Γιάννης Σομαλακίδης,πρόεδρος του WRΟ Hellas.

Ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών και Συστημάτων Πληροφορικής του Ομίλου ΟΤΕ, ανέφερε: «Είμαι περήφανος που η COSMOTE στηρίζει με συνέπεια την προσπάθεια για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα τελευταία χρόνια. Στον Όμιλο ΟΤΕ πιστεύουμε ότι το μέλλον μας είναι άρρηκτα δεμένο με την καινοτομία και την τεχνολογία. Και επενδύουμε συνεχώς ώστε μέσα από την τεχνολογία να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.Κάνοντας την επιστήμη των υπολογιστών, την τεχνολογία, αλλά και τη δημιουργικότητα μέρος της καθημερινότητας των παιδιών, βάζουμε τις βάσεις για την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας».

Η COSMOTE επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών σε όλη τη χώρα, μέσα από δράσεις για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της μεθοδολογίας STEM(Science-Technology-Engineering-Mathematics), αλλά και για τη διάκριση της χώρας μας στο εξωτερικό- ενδεικτικά, στη World Robot Olympiad του 2017, η χώρα μας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μαζί με άλλες σημαντικές διακρίσεις. Στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής των τελευταίων χρόνων, οι συμμετοχές των μαθητών από όλες τις σχολικές βαθμίδες έχουν ξεπεράσει τις 11.000 και των προπονητών- εκπαιδευτικών τις 2.500.

Με δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, όπως αυτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, η COSMOTE μέσα από την τεχνολογία επενδύει σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκπαιδευτική ρομποτική σε WROHellas & COSMOTE.

Σχετικά άρθρα