Δίνει “Εύγε” στη διαφορετικότητα διδάσκοντας μαγειρική σε άτομα με ειδικές ικανότητες

Το όνομά του: Γιώργος Ευγενειάδης. Το  blog του στηρίζεται σε μια λέξη: ΕΎΓΕ! Πρόκειται για έναν τεχνολόγο τροφίμων που διδάσκει σε παιδιά με ειδικές ικανότητες και μαγειρεύει μαζί τους ξεχωριστές συνταγές! Το μότο του; Εύγε … στην Ειδική Εκπαίδευση.  Μέσα από το προσωπικό του μπλόγκ καλεί τους μαθητές του να μαγειρέψουν και στο σπίτι τις συνταγές που έφτιαξαν μαζί στο εργαστήρι και στη συνέχεια να ανεβάσουν τις φωτογραφίες, κάνοντας έτσι το μάθημα και τη εκπαιδευτική διαδικασία πιο διαδραστική!

Ο Γιώργος Ευγενειάδης διδάσκει μαγειρική στο  ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου Αττικής. Μέσα από τη μαγειρική καλλιεργεί όχι μόνο τη δημιουργικότητα αλλά και την… επιχειρηματικότητα των μαθητών. Kάπως έτσι γεννήθηκαν Τα Special Sticks.

Τι είναι τα Special Sticks;

Eίναι μπαστουνάκια σφολιάτας σε διάφορες γεύσεις ! Τα μπαστουνάκια αυτά παράγονται από τους μαθητές των τμημάτων Μαγειρικής-Αρτοζαχαροπλαστικής του ΕΕΕΕΚ (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) Νέου Ηρακλείου Αττικής στα πλαίσια του προγράμματος “Εικονικής Επιχείρησης ” του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ-JUNIOR ACHIEVEMENT GREECE. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε σύμπραξη με τους μαθητές του 6ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Η συνταγή περιλαμβάνει 3 διαφορετικές γεύσεις: 2 αλμυρές και μια γλυκιά και η συνταγή παρουσιάζεται αναλυτικά στο blog του καθηγητή.

Η μοναδική αυτή πρωτοβουλία θα παρουσιαστεί μέσα στις 17  Απρίλιο στο The Mall Athens, όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει Special Sticks από Special χέρια!

#Repost @evgespecialeducation ・・・ ????????Special Sticks ! ???????? Το logo του προϊόντος μας ολοκληρώθηκε ! Τα Special Sticks είναι μπαστουνάκια σφολιάτας σε διάφορες γεύσεις , που παράγονται από τους μαθητές των τμημάτων Μαγειρικής-Αρτοζαχαροπλαστικής του ΕΕΕΕΚ Νέου Ηρακλείου Αττικής στα πλαίσια του προγράμματος “Εικονικής Επιχείρησης ” του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ-JUNIOR ACHIEVEMENT GREECE. Κάντε like τη σελίδα “Special Sticks” στο Facebook ! #specialsticks #specialeducation #specialeducationteachers #specialeducationpastry #specialeducationcooking #autism #downsyndrome #disability #foodeducation #foodaction #foodtechnology #juniorachivementgreece #alfapastry *με την υποστήριξη της @alfapastrygreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Εύγε. (@george_evge) στις

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Παρουσίαση των Special Sticks: The Mall Athens Official
17 Aπριλίου
09.00-15.00

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ” [για το ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου]
Γιώργος Ευγενειάδης – Τεχνολόγος Τροφίμων

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αγγελική Καρατάσιου – Τεχνολόγος Τροφίμων
Φώτης Καραγιάννης – Τεχνολόγος Τροφίμων

Σχετικά άρθρα