Το παιδί σας δεν ξέρει να χάνει; Ένας… διαφορετικός τρόπος να το διαχειριστείτε (βίντεο)

Έχει συνηθίσει όλος ο κόσμος να κινείται γύρω του… Το  παιδί σας είναι ο πιο μικρός στο σπίτι και δεν του χαλάτε εύκολα χατίρι. Έχει ένα… βουνό παιχνίδια αλλά δεν του δίνει σημασία. Κι όταν είναι να παίξει με κάποιον άλλο, πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει! Δε γίνεται να χάσει! Αλλιώς, διαλύει το παιχνίδι!

Πόσες φορές το έχετε δει αυτό να συμβαίνει; Πόσες φορές έχετε ξεκινήσει να παίζετε μαζί του και έχει φέρει την καταστροφή επειδή δεν συνεργάζεται; Και τι θα κάνει όταν παίζει με τα άλλα παιδάκια που θα έχουν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά; Χαμό!!!

Το παρακάτω βίντεο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια αφορμή συζήτησης για το πώς θα μπορούσε να διαχειριστεί το… κόλλημά του να παίζει με τους δικούς του κανόνες και να κερδίζει. Προς Θεού, δεν είπαμε να του φέρετε το παιχνίδι στο κεφάλι!  Αλλά μπορείτε να του εξηγήσετε ότι αυτό είναι πιθανό να του συμβεί από κάποιο παιδάκι της ηλικίας του που θα θέλει να παίξει σωστά! Οπότε θα είναι καλό να παίζει ανάλογα με τους κανόνες των παιχνιδιών και να μην κάνει τα δικά του. Δε θα ΄θελε άλλωστε να είναι στη θέση του ελαφιού στο βίντεο!

Δείτε το βίντεο:

My Dear Gnome – Emmanuelle et Julien from Eddy on Vimeo.

Ν.Κ.

Σχετικά άρθρα