6 προτάσεις για πρωτότυπα οικογενειακά παιχνίδια στη φύση!

Θυμάσαι τι παιχνίδια έπαιζες μικρή; Τότε που χωρίς κινητά και τάμπλετ, έτρεχες ανέμελη γελώντας, πάνω κάτω, εκτονώνοντας όλη την ενέργεια σου και το βράδυ έπεφτες ξερή για ύπνο;

Μην στερείς από τα παιδιά σου το ίδιο συναίσθημα. Άσε τα ελεύθερα να έρθουν σε επαφή με την φύση και τα παιχνίδια που προσφέρει. Άσε τους φόβους σου στην άκρη και ξεκίνα τώρα που είναι καλοκαίρι. Μην ανησυχείς για τσιμπήματα από μέλισσες, κουνούπια και διάφορα άλλα έντομα. Πλέον υπάρχουν γρήγοροι και εύκολοι τρόποι αντιμετώπισης κνησμών και δερματικών ερεθισμών με μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Ξέχνα τους Παιδότοπους στα Εμπορικά και βάλε την… περιπέτεια στη ζωή σου και στη ζωή του παιδιού σου!

Έχεις ξεχάσει τι παίζατε μικροί; Μην ανησυχείς! Θα σου το θυμίσουμε εμείς!

Βρες παρακάτω τι παιχνίδια μπορείς να παίξεις με τα βλαστάρια σου και να γίνεις κι εσύ μαζί τους παιδί!

Κυνήγι του χαμένου θησαυρού

Καταπληκτική ιδέα για να συνδυάσεις όλες τις αισθήσεις του παιδιού και ο… ορισμός της περιπέτειας! Το παιχνίδι γνωστό αλλά έχει άλλη… χάρη όταν παίζεται στη φύση! Βρείτε ένα ωραίο μέρος και στήστε το παιχνίδι σας. Οι ενήλικες είναι απαραίτητοι για να βοηθούν, να επιβλέπουν τα παιδιά και να φροντίζουν και για την ασφάλειά τους.  Για αυτό προμηθεύσου από μια τσάντα με ένα παγουρίνο με κρύο νεράκι, με σάντουιτς και φυσικά μικρό φαρμακείο για να μην σας βγει «ξινή» η βόλτα από οποιοδήποτε μικροατύχημα.  Βάλτε οπωσδήποτε κάποιο γαλάκτωμα, Gel ή Roll-on, ώστε οι δροσιστικές, καταπραϋντικές, μαλακτικές / ενυδατικές ιδιότητες του να σας προσφέρουν άμεση ανακούφιση από φαγούρα και διάφορες δερματικές αντιδράσεις που μπορούν να προκαλέσουν τσιμπήματα και η επαφή με τα φυτά.

Μικροί εξερευνητές!

Τα παιδιά θα το λατρέψουν! Οι μαμάδες θα το μισήσουν! Μην είστε αρνητικοί! Αφήστε τα παιδιά να… εξερευνήσουν τη φύση, τα φυτά, τα δέντρα, τα λουλούδια, με τη δική σας πάντα επίβλεψη! Και μη φοβάστε! Είπαμε… Αν συναντήσετε στον δρόμο σας κανένα ενοχλητικό έντομο, υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τα τσιμπήματα!

Μήλα!!!

Αγαπημένο παιχνίδι που συνδυάζει και κίνηση και διασκέδαση! Από τότε που το παίζατε μικροί έχουν προστεθεί κι άλλοι κανόνες, που τους ξέρει σίγουρα το παιδί σας αν είναι πάνω από 6 ετών. Σας λένε κάτι τα παρακάτω: πατάτα, βόμβα, πλυντήριο (προσοχή ζαλίζει!); Αν όχι, ρωτήστε το παιδί σας! Επίσης μπορείτε να βρείτε αστεία ονόματα στα μήλα που δίνετε: το χρυσό μήλο (3 ή 5 μήλα;), το σάπιο μήλο (σας τρώει όλες τις ζωές), το γεω-μηλο, το φασκό-μηλο…

Ποδηλατάδα στη φύση!

Πάρτε οικογενειακώς τα ποδήλατά σας, φορτώστε τα στο αμάξι και πηγαίντε σε μέρος με πράσινο! Και ξεκινήστε τις βόλτες σας! Προσοχή τώρα το καλοκαίρι κυκλοφορούν πολλά έντομα και ζουζούνια και φυσικά τα κλασικά κουνούπια λατρεύουν την εξοχή! Μη φοβάστε όμως! Υπάρχει τρόπος να κάνετε ανενόχλητοι τη βόλτα σας και να προστατευτείτε από τα τσιμπήματα κουνουπιών!

Μάγισσα μάγισσα τι μαγειρεύεις;

Ένα παιδί κάνει τη μάγισσα και είναι με γυρισμένη πλάτη στους υπόλοιπους. Κάθε φορά το ρωτούν: “Μάγισσα μάγισσα ή μάγε μάγε τι μαγειρεύεις;”. Αν σας αρέσει το φαγητό που απαντά κάνετε ένα βήμα μπροστά. Αν απαντήσει “δηλητήριο” σας κυνηγάει. Γίνεται μάγος/ μάγισσα αυτός που θα πιάσει. Δυο πράγματα πρέπει να προσέξετε αν το παίξετε στο ύπαιθρο με τα παιδιά: να θέσετε όρια στο χώρο του παιχνιδιού (μην κυνηγιέστε για ώρες) και να είστε προσεκτικοί στις απαντήσεις σας σε σχέση με τα φαγητά. Δεν πρέπει να καταλάβει το παιδί σας ότι είστε… παράξενοι στο φαγητό!

Παιχνίδι με τα σύννεφα

Ενδείκνυται για το… κλείσιμο των παιχνιδιών, πριν το φαγητό ή το ταξίδι της επιστροφής! όταν έχουν ή καλύτερα έχετε όλοι εξουθενωθεί από το παιχνίδι, ξαπλώστε στο γρασίδι ή στο χώμα και κοιτάξτε τα σύννεφα! Αν έχεις φαντασία, σκάρωσε γρήγορα μια ιστορία. Αν δε σου βγαίνει, παίξτε με τις εικόνες! Τι σχήματα φτιάχνουν τα σύννεφα; Παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικότητας, κατάλληλο να αποβάλλει κι όλη την ένταση της μέρας! Μη διστάσεις να αφήσεις τα παιδιά να ξαπλώσουν στη φύση! Άλλωστε μετά τη βόλτα, θα κάνετε ένα… μεγάλο μπάνιο! Και φυσικά μη φοβάσαι τα έντομα και την επαφή με τα φυτά!

Αν έχεις κι άλλες ιδέες, όσο ακραίες και να είναι, εννοείται μη διστάσεις να τις εφαρμόσεις! Άφησε τα παιδιά να παίξουν στη φύση! Άφησε τα παιδιά να είναι παιδιά!

Σχετικά άρθρα