5 λόγοι για να επιλέξεις βόλτα με τα παιδιά στην ύπαιθρο και όχι στο εμπορικό κέντρο

Τα σχολεία έχουν κλείσει προ πολλού και εσείς που έχετε παιδιά στο σπίτι ψάχνετε τρόπους να τα απασχολήσετε, ώστε να μπορούν να… εξωτερικεύσουν την… περίσσεια ενέργεια που έχουν! Ποια είναι η εύκολη λύση; Ένα εμπορικό. Υπάρχουν μάλιστα πολλά εμπορικά κέντρα που φιλοξενούν χώρους δημιουργικής απασχόλησης με παιχνίδια, face-painting και άλλα παρόμοια. Ωστόσο τι πιο όμορφο και δημιουργικό από μια βόλτα στη φύση;

Δεν είναι ανάγκη να πάτε μακριά. Στο κοντινό σας πάρκο –αν έχετε- ή στην κοντινή παιδική χαρά. Εκεί το παιδί σας θα μπορεί να παίξει άφοβα είτε μαζί σας είτε με τα άλλα παιδιά που θα βρει εκεί. Όσο για την… επιδρομή κουνουπιών ή άλλων εντόμων, δεν πρέπει να ανησυχείτε! Υπάρχει τρόπος να αφήσετε τα παιδιά να παίξουν ελεύθερα στη φύση, χωρίς να απειλούνται από επικίνδυνα τσιμπήματα.

Γιατί να επιλέξετε βόλτα στην ύπαιθρο;

Το παιδί έχει χώρο να τρέξει και να εκτονωθεί

Τα παιδιά έχουν πολλή ενέργεια. Αν είναι κλεισμένα μέσα τότε είναι αδύνατο να την εξωτερικεύσουν! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και εκείνα να μην περνούν καλά και εσείς να δεινοπαθείτε… Στο ύπαιθρο θα τρέξουν, θα έρθουν σε επαφή με τη φύση και θα περάσουν πολύ όμορφα! Όσο για τα ενοχλητικά… ζουζούνια, που καραδοκούν να τα τσιμπήσουν, υπάρχει η λύση για να μην αγχώνεστε!

Εξοικονομείτε χρήματα

Αν πάτε βόλτα με το παιδί σας στο εμπορικό, δεν γλιτώνετε εύκολα την καταταλωτική… μανία που εύκολα καλλιεργείται στο μικρό σας από τις δελεαστικές βιτρίνες των μαγαζιών με παιχνίδια. Στο ύπαιθρο δεν υπάρχουν τέτοιοι πειρασμοί

 Το παιχνίδι στο ύπαιθρο δυναμώνει το ανοσοποιητικό τους σύστημα

Ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το συστηματικό παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους δυναμώνει το ανοσοποιητικό και κάνει το παιδί σας πιο ανθεκτικό στα μικρόβια και τις επιδημίες που κυκλοφορούν στα σχολεία και φυσικά μέσα στους κλειστούς χώρους του εμπορικού κέντρου.

Παράγοντας ενάντια στην παχυσαρκία: περισσότερη άσκηση/ όχι καθιστικά παιχνίδια

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τον τελευταίο καιρό καθώς τα παιδιά παίζουν όλο και περισσότερο με τα τάμπλετ και τα κινητά, αφήνοντας πίσω τα παραδοσιακά παιχνίδια που απαιτούσαν κίνηση και ενεργητικότητα! Τα… καθιστικά παιχνίδια επιβαρύνουν το ήδη αυξημένο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας, αφού άλλωστε παίζοντας με το τάμπλετ ένα παιδί μπορεί εύκολα να καταναλώσει και λιχουδιές… Αντιθέτως, όταν παίζει έξω και κινείται, ασκεί το σώμα του και έχει λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει παχυσαρκία, αν στη συνέχεια του παιχνιδιού τρέφεται σωστά!

paidia ypaithro

Ενισχύεται η φαντασία και η αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών

Άλλο να ακούν για πράγματα που βρίσκονται στη φύση και άλλο να τα βλέπουν μπροστά τους! Με μικρές και συχνές βόλτες σε εξωτερικούς χώρους, το παιδί εμπλουτίζει τις γνώσεις του, «αποθηκεύει» εικόνες, γνωρίζει νέους ήχους, μυρωδιές… Έρχεται σε άμεση επαφή με τη φύση! Μπορεί να δει έντομα και μικρά ζωύφια από κοντά, να παίξει μαζί τους, να παρατηρήσει πώς ζουν… Όσο και να… τρομάζετε στην ιδέα ότι μπορεί να του αρέσει να παίξει με τα έντομα, οπλιστείτε με υπομονή και με τα κατάλληλα «όπλα» για να αποφύγετε τσιμπήματα ή άλλα παρόμοια προβλήματα!

Αφήστε τα παιδιά να παίξουν ελεύθερα στη φύση! Αφήστε τα παιδιά να είναι παιδιά!

Σχετικά άρθρα