Οι συμμαθητές του γιου μου δεν θέλουν να παίξουν μαζί του. Πώς θα του τονώσω την αυτοεκτίμηση;

Πρόκειται για ένα πρόβλημα του γιου μου, που είναι 5,5 ετών. Είναι ένα παιδί υπερβολικά ευαίσθητο και κλειστό σε γενικές γραμμές. Παρ΄ όλ’ αυτά ιδιαίτερα αγαπητό από τους συμμαθητές του. Επειδή δεν είναι όμως ιδιαίτερα αθλητικός και δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο, τον αποκλείουν από το παιχνίδι, παρόλο που θέλει να συμμετέχει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρεί ότι δεν τον θέλουν επειδή δεν είναι καλός, πέφτει η αυτοπεποίθηση του, κλαίει, στεναχωριέται πως δεν είναι αποδεκτός και δεν αξίζει τίποτα.

Πώς μπορώ να τον βοηθήσω; Να απευθυνθώ σε ειδικό;

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Θα μπορούσατε να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας στρέφοντάς το σε δραστηριότητες που του αρέσουν και του ταιριάζουν. Σε τέτοιες δραστηριότητες θα διασκεδάζει και έτσι θα μπορέσει να αναπτύξει τις δυνατότητές του. Το ποδόσφαιρο όπως λέτε, αν και δεν του αρέσει, θέλει να συμμετέχει. Γιατί να θέλει κάτι το οποίο δεν του αρέσει; Ίσως γιατί όλοι οι φίλοι του παίζουν ποδόσφαιρο;

Η συμμετοχή του σε δραστηριότητες που του αρέσουν ίσως του δώσει την ευκαιρία να κάνει νέους φίλους με τους οποίους μπορεί να έχει περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα.

Σίγουρα η συζήτηση με έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας θα ήταν πολύ χρήσιμη στο να σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας να υποστηρίζετε το παιδί σας.

Γιάννα Αγγελάκου
Κοινωνική Λειτουργός – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Μail:[email protected]
Τηλ: 6982160384, 2731027590

Σχετικά άρθρα