Μωρό και καύσωνας: Tips για να το βοηθήσετε να κοιμάται ήρεμα

Η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα αυτές τις μέρες και ένα ελαφρύ κύμα καύσωνα έχει αρχίσει να μας… απειλεί και πάλι!… Αν έχετε μωράκι στο σπίτι, μη νομίζετε ότι δεν ζεσταίνεται!… Και πόσο δύσκολο είναι να σας το πει! Και σίγουρα έχει ταραχτεί ο ύπνος του και δεν κοιμάται ήρεμα…

Τι μπορείτε να κάνετε για να το προστατεύσετε, χωρίς ταυτόχρονα να ρισκάρετε να… κρυώσει από το air condition για παράδειγμα;

Κράτα τη ζέστη μακριά

Πώς το κάνεις; Όταν έχει πολλή ζέστη, φρόντισε να είναι κλειστά τα παράθυρα και οι κουρτίνες, ούτως ώστε να μην… εισχωρήσει η ζέστη μέσα στο σπίτι!

Φρόντισε να υπάρχει φρέσκος αέρας και υγρασία στο σπίτι

Για να υπάρχει αέρας στο χώρο και να μην ξηραίνεται η ατμόσφαιρα, είναι απαραίτητο να αποφύγεις το air condition, όχι μόνο στο δωμάτιο του παιδιού, όσο και γενικότερα στο σπίτι. Το παιδί έχει ανάγκη από υγρασία… Πώς να το πετύχεις; Με ένα βρεγμένο πανί στο δωμάτιό του. Φυσικά, όταν έχει πολλή ζέστη, βάλτε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα, ιδανικά όχι όταν κοιμάται το παιδί, αλλά φροντίστε να μην το χτυπάει απευθείας. Προσοχή όμως: ο ανεμιστήρας είναι υπεύθυνος για παιδικές ωτίτιδες του καλοκαιριού!

Κράτα τη θερμοκρασία του σώματός του σε χαμηλά επίπεδα

Πώς; Κάνε συχνά χλιαρά μπανάκια στο μικρό για να το δροσίζεις. Ιδανικά κάντου ένα και προτού πέσει για τον βραδινό του ύπνο. Μετά μην το κοιμήσεις μόνο με την πάνα, γιατί κινδυνεύει να αρπάξει κανένα κρύωμα! Επίλεξε ένα δροσερό βαμβακερό για το βράδυ!

Να ενυδατώνεις συχνά το παιδί

Φρόντισε να κρατάς το παιδί καλά ενυδατωμένο είτε το θηλάζεις είτε πίνει από το μπιμπερό. Αν έχει φτάσει στην ηλικία που πίνει νερό, φρόντισε να του δίνεις συχνά και λίγο νεράκι, ώστε να αποφύγεις την αφυδάτωση. Και φυσικά μην του δίνετε ζεστό γάλα. Φροντίστε να είναι αρκετά χλιαρό ώστε να μην του… ανεβάσει κι άλλο τη θερμοκρασία!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από mamanpourlavie.com

Σχετικά άρθρα