Καλοκαιρινές διακοπές: Μπορεί το παιδί μου να παίζει όλη μέρα έξω στον ήλιο;

Το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή της ζέστης και όσο και να θέλετε να παίζουν τα παιδιά σας στο ύπαιθρο, ειδικά στις διακοπές, πρέπει να προσέχετε πάρα πολύ τον ήλιο και τις βλαβερές του συνέπειες στο παιδί σας.

Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά σας έχουν πάρα πολλή ενέργεια, οπότε η θερμοκρασία τους ανεβαίνει στο λεπτό, όταν τρέχουν και χοροπηδάνε ασταμάτητα! Αν λοιπόν έξω έχει καυτό ήλιο και ζέστη, δεν είναι και πολύ φρόνιμο να παίζουν εκεί!

Τι θα πρέπει να προσέξετε για την ασφάλεια των παιδιών σας

  • Αν έξω έχει… 37 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν και τα παιδιά σας κολυμπάνε και παίζουν με το νερό, τότε δεν θα πάθουν τίποτα, λέει η αμερικανίδα παιδίατρος Gina Posner
  • Αν έχει έξω ακόμα και κάτω από 30 βαθμούς αλλά τα παιδιά παίζουν και τρέχουν έξω από το νερό και… καίγονται απευθείας από τις ακτίνες του ήλιου, τότε θα ανεβάσουν πολύ γρήγορα θερμοκρασία! Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τα παιδιά σας ζεσταίνονται όσο ζεσταίνεστε κι εσείς! Ενίοτε και περισσότερο!

Νερό, θερμοκρασία και αντηλιακό!

Να έχετε πάντα το νου σας στις θερμοκρασίες αλλά και στα επίπεδα υγρασίας! Ωστόσο, τώρα το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ακόμα και σε φάσεις που έχει τα μελτέμια κυρίως στο Αιγαίο, η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή για να παίζουν τα παιδιά έξω μέσα στην… ντάλα μεσημέρι! Τα πιο μικρά παιδιά είναι πιο επικίνδυνα καθώς παράγουν λιγότερο ιδρώτα ενώ έχουν λιγότερη συνείδηση των κινδύνων που διατρέχουν!

Οπότε αν τύχει να βρεθείτε κάπου έξω και  έχει πάρα πολλή ζέστη, μην τσιγκουνευτείτε τα παρακάτω: νερό, αντηλιακό και φυσικά σκιά!

Φυσικά, σε περιπτώσεις μεγάλης ζέστης, μην τα βγάλετε έξω από το σπίτι, παρά μόνο αργά το απόγευμα και καλό είναι να τα πάτε στη θάλασσα! Εννοείται ότι πρέπει να αποφύγετε εντελώς την έκθεση στον ήλιο σε παιδιά κάτω των 6 μηνών.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε συμπτώματα πυρετού, μείωσης κοπράνων, έντονης κόπωσης, ζαλάδας ή κακής διάθεσης, επικοινωνήστε άμεσα με τον παιδίατρό σας.

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

 

Σχετικά άρθρα