Μητέρα, σύζυγος ή επαγγελματίας: Πώς θα ανταποκριθείτε στη σύγκρουση ρόλων;

Μένω Κρήτη και είμαι παντρεμένη με ένα παιδάκι 14 μηνών. Εγώ ήθελα και θέλω πραγματικά να γίνω ηθοποιός απ’ όσο θυμάμαι. Ασχολιόμουν λοιπόν εδώ στην Κρήτη σε μία ομάδα, όμως αυτή η ομάδα δεν τα πήγαινε καλά οικονομικά και έκλεισε.

Εγώ θέλω να το προχωρήσω πολύ, δηλαδή να πάω και στην Αθήνα να χρειαστεί. Τόσο πολύ το θέλω και ακόμη πιο πολύ. Ο άνδρας μου όμως δεν θέλει να πάω Αθήνα, ούτε μόνη μου, ούτε να έρθει μαζί μου. Τι να κάνω;

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χωρίσω, ούτε να χαλάσω την οικογένεια μου. Όμως μία ζωή την έχουμε. Αν δεν κάνω αυτά που θέλω σε αυτή τη ζωή, τότε σε ποια; Ασχολούμαι από πάρα πολύ μικρή με το θέατρο. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι η υπόλοιπη ζωή μου χωρίς αυτό. Μόνο που περνάει από το μυαλό μου τρομάζω. Βοηθήστε μας σας παρακαλώ πάρα πολύ. Έχω ανάγκη από βοήθεια.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Χατζησωτηράκη:

Είναι πολύ σημαντικό που έχετε στόχους και όνειρα για τη ζωή και που είναι τόσο έντονα που σας κινητοποιούν να δοκιμάσετε πράγματα. Για αρχή θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να κάνετε βήματα σε περιοχές (να βρείτε αντίστοιχες θεατρικές ομάδες ή συλλόγους και σε άλλες περιοχές) κοντά σας που θα μπορούσαν να σας εξυπηρετήσουν αλλά και θα ήταν ένα πιο ομαλό βήμα γι’ αυτό που θέλετε να κάνετε.

Αυτό που αναζητάτε είναι μια μεγάλη αλλαγή για την οικογένεια σας, κάτι το οποίο θα πρέπει να σκεφτείτε καλά με όλες τις παραμέτρους και φυσικά να το συζητήσετε με το σύντροφο σας για να δείτε αν υπάρχει στήριξη και βοήθεια από μεριάς του.

Το ότι έχετε δημιουργήσει οικογένεια δεν σημαίνει ότι θα αφήσετε το επάγγελμα σας μπορείτε να τα συνδυάσετε με κάποιο τρόπο ώστε να παίρνετε ευχαρίστηση από το επάγγελμα σας από την μία και από την άλλη να μην διαταράξετε τις ισορροπίες στην οικογένεια σας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνετε!

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος-Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Θεραπεία ζεύγους-οικογένειας
Τηλ. επικοινωνίας: 6973548377
https://www.facebook.com/eirinixatzisotirakipsychotherapy

Σχετικά άρθρα