Ιδέα για κατασκευή: Φτιάξτε δαχτυλόκουκλες με χρωματιστά χαρτόνια

Τώρα που κρυώνει ο καιρός, θα αραιώσουν οι βόλτες σας στις παιδικές χαρές, μιας και σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους και οι φθινοπωρινές ιώσεις… Μέσα στο σπίτι, για να μη βαρεθούν τα παιδιά, είναι καλό να έχετε έτοιμο το πλάνο με τις κατασκευές! Αν δεν έχετε υλικά στο σπίτι, είναι καιρός να προμηθευτείτε τα βασικά: μερικά χρωματιστά χαρτόνια, κόλλες, ψαλίδια, υλικά χειροτεχνίας (ό,τι μπορείτε να φανταστείτε εσείς και τα παιδιά σας), πον πον, καθαριστές πίπας, ματάκια…

Σκοπός των κατασκευών είναι να κινητοποιείτε τόσο τη δημιουργικότητα όσο και τη φαντασία των παιδιών σας! Και φυσικά να περνάτε καλά όλοι μαζί, τόσο όσο φτιάχνετε την κατασκευή όσο και στη συνέχεια! Εννοείται ότι πάντοτε οι οδηγίες θα αποτελούν για σας έναν μπούσουλα! Οι πιο όμορφες κατασκευές είναι εκείνες που είναι δημιουργήματα της πιο… τρελής φαντασίας του παιδιού σας και των πιο πρωτότυπων υλικών που έχετε στο σπίτι!

Δαχτυλόκουκλες ζωάκια

Με πολύ απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα παιχνίδι! Μπορείτε για παράδειγμα να φτιάξετε τους ήρωες ενός παραμυθιού, τους αγαπημένους σούπερ ήρωες του παιδιού σας, το αγαπημένο του παιδικό, την οικογένειά σας…

Τα υλικά σας; Απλά και καθημερινά:
  • Χαρτιά ή χαρτόνια (άσπρα ή χρωματιστά)
  • Μαρκαδόροι
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Υλικά χειροτεχνίας (δεν είναι απαραίτητα αλλά δίνουν μια εύθυμη και πιο πρωτότυπη νότα στις κατασκευές μας)

Οι παρακάτω εικόνες θα σου δώσουν μια κατεύθυνση για να εμπνευστείτε με το/τα παιδί(ά) σου! Αντί για ζωγραφιστά μάτια μπορείτε να κολλήσετε ματάκια, μπορείς να φτιάξεις περίεργα καπέλα, να κολλήσεις φτερά, να βάλεις μαλλιά (με κλωστές), να κολλήσεις σχεδιάκια πάνω στο σώμα ή το κεφάλι του ζώου… Έχετε πολλές εναλλακτικές, αρκεί να υπάρχει υπομονή, θέληση και φαντασία!

Εννοείται ότι μετά μπορείτε να παίξετε κουκλοθέατρο με αυτές τις δαχτυλόκουκλες! Προσοχή όμως! Μην ξεχνάτε ούτε εσείς αλλά και ούτε τα παιδιά σας ότι είναι από χαρτί!

Νίκη Κοσκινά

Σχετικά άρθρα