Υψηλά τριγλυκερίδια: Διατροφικές συμβουλές για να τα μειώσεις!

Τα τριγλυκερίδια είναι λίπη τα οποία, όταν συσσωρεύονται στο αίμα σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν υψηλή χοληστερίνη, διαβήτη, ενώ ευνοούν και την πρόσληψη περιττών κιλών. Πώς, λοιπόν, μπορείς να ρίξεις τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα σου; Επαρκεί μια αλλαγή στη διατροφή σου;

Πότε θεωρούνται υψηλά τα τριγλυκερίδια;

Το επίπεδο των τριγλυκεριδίων θεωρείται υψηλό, όταν η περιεκτικότητά τους ξεπερνά τα 2 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος.

 

Αυτό μπορεί να προκύψει από σχετική εξέταση αίματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, συχνά με την κατάλληλη διατροφή και τη διακοπή κατανάλωσης κάποιων τροφών μπορείς να δεις αποτέλεσμα, αναφορικά με τη μείωση των τριγλυκεριδίων σου.

Συνήθως, η πρώτη συμβουλή των γιατρών αφορά στη μείωση της ζάχαρης.

Τι ονομάζουμε «σωστή διατροφή»;

Η έννοια της σωστής διατροφής αφορά και στον περιορισμό της κατανάλωσης ζωικών λιπών, δηλαδή το βούτυρο, τα κρύα κομμάτια και τα τυριά.

Επίσης, περιλαμβάνει την αντικατάσταση του κρέατος με ψάρια, πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά. Όντως, έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων ωμέγα-3 καθιστά δυνατή τη μείωση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων.

Πρέπει, επίσης, να φροντίσεις να τρως περισσότερες ίνες (λαχανικά και ολικής αλέσεως), για να μειώσεις τα τριγλυκερίδια.

Χάσε τα περιττά κιλά

Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Είναι, επομένως, απαραίτητο να αλλάξεις τη διατροφή σου, αλλά και να κάνεις κάποιο άθλημα για τουλάχιστον μία ώρα, 2 έως 3 φορές την εβδομάδα.

Επιπλέον, κάθε μέρα, αν είναι δυνατόν, κάνε γρήγορο περπάτημα για περίπου είκοσι λεπτά.

Πηγή: e-sante.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Υψηλή χοληστερίνη: Πότε είναι κληρονομική και γιατί μπορεί να αποβεί μοιραία;

Μικρά διατροφικά μυστικά για να ρίξεις τη χοληστερίνη σου!

Σχετικά άρθρα