Όταν η ζήλια μπαίνει από την πόρτα, ο έρωτας βγαίνει από το παράθυρο…

Χωρίσαμε μετά από πολλές σκηνές ζηλοτυπίας από πλευράς μου. Μια μέρα  έπειτα από  συνεχόμενους καυγάδες μου ζήτησε χρόνο. Έπαθα κρίση πανικού και δεν σταμάτησα το κλάμα. Ανέφερε σε μια φίλη μου ότι οι τελευταίες εικόνες από εμένα ήταν σοκαριστικές. Επίσης, ότι έχω γίνει άλλος άνθρωπος. Περνούσα κάποια διάστημα που δεν ήμουν καλά ψυχολογικά η αλήθεια. Αυτός έδινε πράγματα και εγώ δεν ήμουν σε θέση να τα δω λόγω της φάσης μου. Τον θέλω πίσω. Τι να κάνω;

Γράφει η Ψυχολόγος-Ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου

Αρχικά είναι σημαντικό που αναγνωρίζετε τον τρόπο που λειτουργήσατε στη σχέση όπως ότι εκφράζατε συχνά ζήλια. Θα σας βοηθούσε να δείτε σε τί εξυπηρετούσε η ζήλεια, ποια προσωπική σας ανάγκη κάλυπτε αυτή η συμπεριφορά. Ταυτόχρονα μπορείτε να σκεφτείτε στη φάση που λέτε ότι περάσατε τί συναισθήματα βιώνατε εκείνη την περίοδο και για ποιο λόγο δε νιώθατε καλά.

Δεν υπάρχουν συμβουλές στο πώς να επιστρέψει κάποιος σε μία σχέση, μπορείτε όμως μέσα από αυτή την εμπειρία να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας, να αναγνωρίσετε τους λόγους που σας έκαναν να μη βλέπετε καθαρά τη σχέση και να οραματιστείτε πώς θα θέλατε να είστε μέσα σε μία σχέση. Θα μπορούσατε επομένως να του εκφράσετε όσα νιώθετε και σκέφτεστε και να συζητήσετε ανοιχτά και ειλικρινά μαζί του για τη σχέση σας.

Σοφία Κουφοπούλου
Ψυχολόγος-Ψυχοδραματίστρια
6947834889
http://drasipsyhis.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέσεις: Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την παθολογική ζήλια;

Παθολογική ζήλια: «Βλέπω τα like που κάνει στις άλλες και γίνομαι παρανοϊκή»

Ζήλια: «Το πρόβλημα στη σχέση μας είναι οι πρώην του…»

Σχετικά άρθρα