Όλα τα παιδιά αξίζουν ένα χαμόγελο!

Πέρασαν 23 χρόνια από τότε που ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος εξέφρασε την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος που να προσφέρει χαμόγελα σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και άλλων διακρίσεων. Θα λέγεται “Το χαμόγελο του παιδιού”.

1, 5 μήνα μετά το χαμόγελο του μικρού Ανδρέα έσβησε για πάντα, αλλά ζει μέσα από τον σύλλογο που δημιούργησε στη συνέχεια ο πατέρας του.

Τα λόγια του 10χρονου Ανδρέα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ και «ζωντανά», μέσα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που εδώ και 23 χρόνια δραστηριοποιείται με στόχο την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη. Καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα δίπλα σε Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 130 δρομείς θα τρέξουν στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, τιμώντας τη μνήμη του 10χρονου Ανδρέα, μεταφέροντας το μήνυμά του για το Χαμόγελο κάθε παιδιού! Εργαζόμενοι, εθελοντές, υποστηρικτές και φίλοι θα δώσουν το παρόν για τον Ανδρέα και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Για τον Ανδρέα που αγαπούσε τον αθλητισμό, κερδίζοντας βραβεία, προσφέροντας δύναμη και Χαμόγελα στους γύρω του!

Δείτε την επιστολή του 10χρονου Ανδρέα:

giannopoulos epistoli

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα