Τα μυστικά ομορφιάς που κάθε μάνα πρέπει να πει στην κόρη της!

Μέχρι κάποια ηλικία και προτού μπουν στην εφηβεία είστε τα πρότυπά τους, οι ήρωές τους! Όσο κι αν αλλάζουν τα πράγματα με την εφηβεία, πάντα οι γονείς είναι εκείνοι που βρίσκονται πιο κοντά στο παιδί τους και του μαθαίνουν πράγματα! Και φυσικά δεν είστε εκεί για να τους μαθαίνετε μόνο γράμματα και κανόνες σωστής συμπεριφοράς! Πρέπει να τους μεταδώσετε τα φώτα σας για τα… μυστικά που σας κρατάνε όμορφες και δραστήριες κάθε μέρα! Ή που θα έπρεπε να σας κρατάνε αν τα τηρούσατε!

Ποια είναι τα μυστικά που πρέπει κάθε μάνα να πει στην κόρη της προτού της τα μάθουν οι φίλες της; 

Καλός και επαρκής ύπνος!

Ο ύπνος τρέφει τα παιδιά, όπως λέει και η παροιμία! Αλλά όχι μόνο τα παιδιά. Αν δεν κ0ιμάται ένας ενήλικας σωστά, τότε τα σημάδια της κούρασης και της αυπνίας φαίνονται: στο πρόσωπο, στους μαύρους κύκλους, στη λάμψη που δεν έχει…

Να μην ξεχνάει ποτέ να ξεβάφεται!

Είναι μια συμβουλή που θα πρέπει να επαναλαμβάνετε συχνά στην κόρη σας και να τονίζετε με παραδείγματα τι μπορεί να πάθει αν δεν τηρεί τους βασικούς κανόνες! Μην ξεχάσετε να τονίσετε ότι μπορεί να βγάλει σπυράκια που δεν θέλει!

Να προτιμάει την αποτριχωτική μηχανή από το ξυραφάκι!

Η αποτριχωτική μηχανή μπορεί να κοστίζει παραπάνω αλλά σε βάθος χρόνου και κοστίζει λιγότερο και έχει ένα αποτέλεσμα που διαρκεί, δεν ταλαιπωρεί το δέρμα και επίσης το πόδι είναι πολύ πιο απαλό! Κάντε της μια δώρο όταν έρθει η ώρα!

Να μη βάφεται υπερβολικά!

Εσείς είστε το παράδειγμά της. Αν δεν βάφεστε πολύ, τότε θα σας μιμηθεί αυθόρμητα στην αρχή! Μετά έρχονται οι φίλες, τα trends και μπορεί να μπερδευτεί το πράγμα… Οπότε να είστε κοντά της, να τη συμβουλεύετε! Και ας ελπίσουμε ότι θα ακούσει!

Να τρώει σωστά και υγιεινά

Αυτή είναι μια συμβουλή που πρέπει να δίνετε σε όλα σας τα παιδιά, ανεξαρτήτως αν είναι αγόρια ή κορίτσια. Η υγιεινή διατροφή προστατεύει τόσο από την παχυσαρκία όσο και από τις ασθένειες.

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από aufeminin.com

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα