Θέλω να μάθω να διαχειρίζομαι σωστά τα χρήματά μου!

Θα ήθελα να μου προτείνετε έναν τρόπο για να διαχειρίζομαι σωστά τα χρήματα μου. Ξοδεύω αρκετά βέβαια για το σπίτι και την οικογένεια, όμως δεν υπάρχει σωστή διαχείριση με αποτέλεσμα να μένω πάντα χωρίς λεφτά… Έχω βάλει ένα στόχο. Θέλω να κάνω μια δουλειά, να πάρω κάποια προϊόντα και εργαλεία σαν τεχνίτρια νυχιών. Να το δουλέψω στην αρχή στο σπίτι και έπειτα να ανοίξω έναν χώρο. Πώς θα το καταφέρω αυτό… Θα με βοηθούσε πολύ μια γνώμη από εσάς τους ειδικούς! Ευχαριστώ εκ των προτέρων…

Στο ερώτημα απαντά η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου:

Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε για το μήνυμά σας.

Το θέμα των οικονομικών είναι κάτι αρκετά σημαντικό και όσον αφορά τη διαχείριση αυτών. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε και να αναρωτηθείτε αν η δυσκολία είναι καθαρά όσον αφορά τα οικονομικά ή και σε σχέσεις γενικά με τρίτους.

Συνήθως όταν δυσκολευόμαστε να κρατήσουμε, υπάρχει μια γενικότερη δυσκολία στο να δώσουμε σε εμάς, να χαρούμε και να προσφέρουμε.

Είναι κάτι που ναι μεν φαίνεται απλό, αλλά συνήθως είναι συνδεδεμένο με προσωπικά μας ζητήματα. Θα σας πρότεινα για ένα τέτοιο θέμα να σκεφτείτε μια πιο προσωπική δουλειά ώστε να λυθεί μαζί με άλλα και αυτή η δυσκολία.

Θα σας πρότεινα να συμβουλευτείτε κάποιον ψυχολόγο, για να συζητήσετε και να δουλέψετε πιο συγκεκριμένα ό,τι σας δυσκολεύει.

Για οτιδήποτε θελήσετε είμαι στη διάθεσή σας.

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
BSc Ψυχολόγος
MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
6983433267
[email protected]
www.aggelikikavallieratou.com

Σχετικά άρθρα