Βόλτα με το μωράκι σου: Πώς θα το προστατέψεις από το κρύο;

Στους πρώτους μήνες της ζωής του ένα βρέφος δεν έχει σταθερό σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασία του σώματός σου.

Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτο και ευαίσθητο στις εναλλαγές της θερμοκρασίας, από τη στιγμή κιόλας που μπαίνουμε στον χειμώνα με τα κρύα να είναι προ των πυλών.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το μωράκι μας δεν μπορεί να κινηθεί για να ανεβάσει τη θερμοκρασία του σώματός του και να ζεσταθεί με την κίνηση.

Σε καμία περίπτωση δεν θα το κρατήσετε κλεισμένο μέσα στο σπίτι, όμως θα πρέπει να λάβετε κάποια μέτρα προστασίας του εφόσον θα το βγάλετε βόλτα.

Ντύστε το ζεστά

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλών ειδών ρούχα που μπορείτε νa φορέσετε στο μωράκι σας για να μην κρυώνει. Επιλέξτε να του βάλετε μερικά στρώματα ρούχων, ώστε το κρύο να μην το διαπεράσει, υιοθετώντας διάφορα στρώματα, πως το κρεμμύδι.

Βαμβακερό κορμάκι, πουλόβερ ή μακρυμάνικη μάλλινη σουτιέν, επένδυση και ζεστές κάλτσες. Έτσι, θα είναι καλά εξοπλισμένο ενάντια στο κρύο και θα είναι ευκολότερο για σας να του βγάλετε μεριά ρουχαλάκια εάν βρεθείτε σε ένα ζεστό μέρος.

Σωστή μεταφορά

Όντας 2 έως 3 μηνών το μωρό δεν θα πρέπει να αποφεύγονται τα πορτ – μπεμπέ που αφήνουν τα ποδαράκια του εκτεθειμένα και μπορεί να κρυώσει πολύ γρήγορα. Μπορείτε να το σκεπάσετε με την κάλυψή του, όμως προσοχή μην το υπερζεστάνετε, εάν το έχετε ντύσει και πολύ χοντρά. Μέχρι τους 6 μήνες μπορείτε να το έχετε στο καλάθι του. Μετά όμως, βάλτε το στο καροτσάκι του, όπου μπορείτε να το σκεπάζετε με κάποια κουβερτούλα ή και δύο αν κρίνετε σκόπιμο.

Η επιστροφή στο σπίτι

Επιλέξτε σύντομες βόλτες και τις πιο ζεστές σχετικά ώρες της ημέρας. Με το που θα επιστρέψετε σπίτι αλλάξτε του ρούχα, βάζοντάς του στεγνά ρουχαλάκια και έχετέ το στα ζεστά. Μια πολύ καλή λύση είναι να του κάνετε άμεσα ένα ζεστό μπάνιο και να του δώσετε ένα ζεστό γεύμα για να ζεσταθεί. Εάν δείτε ότι το μωράκι σας δεν ζεσταίνετε, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στον γιατρό, σε περίπτωση που έχει κρυώσει.

Με πληροφορίες από parents.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

 O πρώτος χειμώνας του μωρού σου; Τι να προσέξεις;

Σχετικά άρθρα