Διατροφικά tips για να χάσεις 2 κιλά πριν τα Χριστούγεννα!

Οι Γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν… απειλητικά και ο εφιάλτης των κιλών που συνήθως παίρνουμε στην εορταστική περίοδο είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Θεωρητικά μπορεί να ισχυριζόμαστε ότι θα αντέξουμε και δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό, όμως στα λαχταριστά εδέσματα και στα γλυκά της περιόδου αυτής είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθεί ακόμα και ο πιο… δυνατός χαρακτήρας!

Ας δούμε, όμως, μαζί τι πρόγραμμα διατροφής μπορούμε να ακολουθήσουμε μέσα στις δύο περίπου επόμενες εβδομάδες, ώστε να χάσουμε 2 κιλά πριν το μεγάλο… φαγοπότι των Γιορτών!

Μην χάνεις γεύματα

Το μυστικό μιας καλής διατροφής που θα ε βοηθήσει να χάσεις λίγα κιλά πριν τις Γιορτές και όχι μόνο είναι κυρίως να μην χάνεις γεύματα. Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό πρέπει να είναι στην καθημερινότητά σου, ώστε να μην στερείς από τον οργανισμό σου τα θρεπτικά στοιχεία, τις βιταμίνες και τις «καλές» θερμίδες, που έχει ανάγκη.

Εάν πάλι ο χρόνος είναι ζήτημα, φρόντισε να προγραμματίζεις από την προηγούμενη τα γεύματα της επομένης. Φυτικές ίνες, φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνη πρέπει να βρίσκονται στο μενού σου.

Φάε ένα σωστό πρωινό

Σε συνέχεια της πρώτης μας συμβουλής, οι ειδικοί δεν παύουν να επισημαίνουν την αναγκαιότητα και τη σημασία του πρωινού γεύματος για τη διατροφή μας.

Αυτό στο οποίο θα πρέπει να στοχεύεις είναι στο πρωινό σου να υπάρχει κάποιο γαλακτοκομικό, μια ή δύο φέτες ψωμί συνοδευόμενες από ζαμπόν ή ένα αυγό.

Ψάρι, κρέας ή αυγό σε κάθε γεύμα

Οι συγκεκριμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για τον οργανισμό, καθώς ενισχύουν την τρυπτοφάνη, εάν αμινοξύ πολύ σημαντικό για την σωστή λειτουργία και παραγωγή των νευρώνων του εγκεφάλου.

Παράλληλα, είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, που βοηθούν επίσης στην παραγωγή των εγκεφαλικών κυττάρων. Επίσης, συμβάλλουν τα μέγιστα στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό θα είναι να συνοδεύονται από ένα ή δύο γαλακτοκομικά είδη.

Λιπαρά ψάρια

Δεν αμελούμε να τρώμε μία με δύο φορές την εβδομάδα λιπαρά ψάρια, όπως σολομός, σαρδέλες κλπ. Ο λόγος είναι ότι τα ψάρια αυτά είναι πλούσια σε ωμέγα – 3 λιπαρά, τα οποία έχουν σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας, ενισχύοντας εκτός των άλλων και τον μεταβολισμό.

«Ναι» στις αμυλούχες τροφές

Μπαίνοντας σε μια διαδικασία δίαιτας, όπου θα πρέπει για ένα διάστημα να κοπούν τα γλυκά είναι λογικό ο οργανισμός μας να υποστεί ένα γλυκαιμικό σοκ, καθώς θα του λείπει η ζάχαρη στην καθημερνή πρόσληψη της οποίας είναι συνηθισμένος.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να τρώμε τροφές με άμυλο (πατάτες, μακαρόνια κλπ.), ΠΟΤΕ όμως με τη συνοδεία ψωμιού. Εάν θέλεις οπωσδήποτε να φας ψωμί, τότε δεν μπορείς να φας κάποια από τις παραπάνω τροφές.

Σε κάθε περίπτωση, πριν εφαρμόσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής, καλό θα είναι να συμβουλευτείς πρώτα τον γιατρό σου ή έναν πιστοποιημένο διατροφολόγο – διαιτολόγο, ο οποίος και θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο βάσει των αναγκών του οργανισμού σου.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Διαβήτης και Χριστούγεννα: Συμβουλές για τη διατροφή των πασχόντων

Χριστουγεννιάτικες συνταγές από την Άννα Δρούζα

 

Σχετικά άρθρα