Αρχική / Ψυχολογία / Real Life / Αυτογνωσία / Είμαι χειριστική. Θέλω να αλλάξω αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω απ’ το μυαλό μου!
marionettes

Η 28χρονη Ντίνα ρωτά

Είμαι χειριστική. Θέλω να αλλάξω αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω απ’ το μυαλό μου!

Νομίζω πως το βασικό πρόβλημα στις σχέσεις μου είναι ότι είμαι σε χειριστική. Προσπαθώ να το διορθώσω αλλά δεν μπορώ.  Νιώθω ότι είμαι άρρωστη.  Δεν μπορώ να ξεφύγω από το μυαλό μου. Τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχολόγος – οικογενειακή θεραπεύτρια, Νίκη Λιώτη:

Ίσως να σας βοηθούσε αν δοκιμάζατε να μεταφράσετε αυτό το χαρακτηριστικό που αποδίδετε στον εαυτό σας σε συμπεριφορές. Μπορείτε να σκεφτείτε, δηλαδή, πότε φέρεστε χειριστικά, με ποιους ανθρώπους, με ποιους όχι, οι γύρω σας πώς αντιδρούν όταν συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο και πώς αντιδρούν όταν συμπεριφέρεστε διαφορετικά, τι οφέλη έχει φέρει στη ζωή σας αυτή η συμπεριφορά, τι εξηγήσεις δίνετε εσείς και οι γύρω σας γι’ αυτήν την συμπεριφορά, ποιες ανάγκες μπορεί να εξυπηρετεί και πώς σας έχει επηρεάσει γενικότερα.

Μπορεί με τον τρόπο αυτό να δείτε την συμπεριφορά που περιγράφετε με άλλα «μάτια» και να ερμηνεύσετε την χρησιμότητά της στη δική σας ζωή.

Νίκη Λιώτη

Ψυχολόγος, Συστημική – Οικογενειακή Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Λ. Δημοκρατίας 31, Ωραιόκαστρο
Τηλ.: 6948 950 371 – 2314028996
Email:  nikil@windowslive.com/ nikilioti@gmail.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X