Ευάγγελος Αποστολάκης: Ο ναύαρχος που έγινε υπουργός Εθνικής Άμυνας- Το βιογραφικό, η πτώση με αλεξίπτωτο στα 61 και ο γιος του που έγινε γνωστός από το Master Chef

Η επικαιρότητα τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς από τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας ορκίστηκες χθες ενώ σήμερα παρέλαβε το χαρτοφυλάκιό του από τον απερχόμενο υπουργό. Μάλιστα για την περίσταση «σηκώθηκαν» δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000-5 τα οποία πετούσαν πάνω από το στρατόπεδο Παπάγου. Η εν λόγω ενέργεια ήταν πρωτοβουλία του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, η οποία έγινε εν γνώσει του απερχόμενου υπουργού Πάνου Καμμένου.

Κατά την τελετή παράδοσης απηύθυνε κάλεσμα προς «όλους τους γείτονές μας να δουλέψουμε μαζί ώστε να βγάλουμε τα Βαλκάνια από τη γωνιά και να τα φέρουμε στο διεθνές προσκήνιο ως μια περιοχή που μπορεί να εγγυάται την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη».

euaggelos-apostolakis-tsipras-paulopoulos
Φωτογραφία: twitter/@niksmf

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι «εμείς είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στις αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης και της συνεργασίας», ενώ προέτρεψε την Τουρκία να επιλέξει: «Υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης και ο δρόμος της συνεργασίας. Θέλω να υπενθυμίσω στους γείτονές μας πως όποτε πρυτάνευσε η λογική της συνεργασίας και εμπιστοσύνης οι λαοί μας πρόκοψαν. Όποτε όμως κυριάρχησαν οι εθνικισμοί, οι λαοί δυστύχησαν. Θεμέλιο των σχέσεών μας οφείλει να αποτελεί ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και αυτή είναι η μόνη “ κόκκινη” γραμμή στη σχέση μας», ξεκαθάρισε.

Περαιτέρω ο κ. Αποστολάκης ζήτησε από πολιτικά κόμματα και το λαό να πορευθούν το επόμενο διάστημα ενωμένοι και αποφασισμένοι αφήνοντας έξω από αντιπαραθέσεις το στράτευμα.

Αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού και του απελθόντος υπουργού να αναλάβει «την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια ιδιαίτερη και φορτισμένη πολιτικά αλλά και συναισθηματικά συγκυρία», ο κ. Αποστολάκης παρατήρησε: «Αναγνωρίζω ότι η πρόκληση αυτή όπως την έθεσε ο πρωθυπουργός εμπεριέχει ένα μήνυμα ενότητας και ετοιμότητας στον ευαίσθητο τομέα της εθνικής άμυνας και ασφάλειας αλλά και συνέχειας και σταθερότητας στην αμυντική στρατηγική της χώρας. Πέρα από οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα, αποφάσισα ότι πρέπει να ανταποκριθώ. Βγάζω λοιπόν τη στολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ώστε να υπηρετήσω την πατρίδα μου από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.»

euaggelos-apostolakis-tsipras
Φωτογραφία: twitter/@sp_iris

Το πλούσιο βιογραφικό του νέου υπουργού

 

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είναι Ρεθυμνιώτης και σήμερα είναι 62 χρονών. Σε ηλικία 19 ετών μπήκε στη Ναυτικών Δοκίμων από την οποία αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης έχει τελειώσει τη Ναυτική Σχολή Πολέμου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει παρακολουθήσει όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού.

Δεν είναι λίγα τα Σχολεία που έχει στο βιογραφικό του. Συγκεκριμένα έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

euaggelos-apostolakis
Φωτογραφία: twitter/@IppolitoCaffi

Έχει περάσει από διάφορες μονάδες και θέσεις

Στην πορεία που έχει διανύσει έχει περάσει από διάφορες μονάδες και έχει αναλάβει πολλές διαφορετικές θέσεις. Οι μονάδες που έχει υπηρετήσει στο Αρχηγείο Στόλου είναι εκείνες των Αντιτορπιλικών, Ναρκαλιευτικών καθώς και στη Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως. Οι θέσεις που είχε αναλάβει ήταν Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) ως Αρχιεπιστολέας, στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Υποδιοικητής, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός Στόλου, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός. Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013, παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

giannis-apostolakis
Φωτογραφία: twitter/@AlexChalkiotis

Γιος του ο γοητευτικός σεφ Γιάννης Αποστολάκης

Όσοι είχαν μία υποψία σιγουρεύτηκαν ότι ο Γιάννης Αποστολάκης είναι ο γιος του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, όταν τον είδαν να «στέκεται στο πλευρό του» κατά την ορκωμοσία.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Γιάννης Αποστολάκης είναι ένας από τους συμμετέχοντες του πρώτου Master Chef που προβλήθηκε το 2010 στην Ελλάδα, ωστόσο δεν ήταν και ο νικητής αφού ο Άκης Πετρετζίκης είχε αναδειχτεί πρώτος. Ο Γιάννης Αποστολάκης δεν χάθηκε ωστόσο. Αρχικά δούλεψε σε κάποια καλά εστιατόρια και στη συνέχεια του ανοίχτηκε και η πόρτα της τηλεόρασης.

Πριν ασχοληθεί με τη μαγειρική σπούδαζε στα Χανιά «Μηχανικός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος», αλλά εγκατέλειψε τη σχολή στα τρία χρόνια. Επίσης ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι το γεγονός ότι τα καλοκαίρια δούλευε ως καπετάνιος ιστιοπλοϊκών μέχρι 50 πόδια και σε ιστιοπλοϊκά ως μάγειρας.

giannis-apostolakis
Φωτογραφία: twitter/@iefimerida

Ο Γιάννης Αποστολάκης μετά το Master Chef μοιράστηκε τα «μυστικά» του στο κομμάτι της γαστρονομία μέσα από τις εκπομπές Joy, Join Us και Dot. Μετά μάλιστα τον είδαμε και στο μουσικό σόου «Just The 2 Of us» όπου δεν μας έδειξε μόνο την ικανότητά του στο τραγούδι αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε με την τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού που τον βοηθούσε στις ερμηνείες του. Στο σόου βρήκε τον έρωτα που εξελίχθηκε σε μία σχέση ενός χρόνου περίπου.

Ο Γιάννης Αποστολάκης έχει στο βιογραφικό του κάποια πολύ γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, όπως το «Βαρούλκο» και το «Ache – Εgomio» και το «Fatto».

Το αστείο του Αλέξη Τσίπρα προς τον Γιάννη Αποστολάκη

Στην ορκωμοσία που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφού αστειεύτηκε λέγοντας στον Γιάννη Αποστολάκη πως του χρωστά ένα δείπνο από τα χεράκια του στη συνέχεια δεν παρέλειψε να τον συγχαρεί και για την εκπομπή «Θαλασσόλυκοι» όπου τον παρακολουθούσε να οργώνει με ένα ιστιοπλοϊκό το Αιγαίο και να μαγειρεύει νόστιμες λιχουδιές.

Αυτή είναι μία διαφορετική εκπομπή την οποία έχει αναλάβει ο Γιάννης Αποστολάκης μαζί με τον Γιάννη Δρυμωνάκο και την Κάλια Ελευθερίου. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι θα τον δούμε και στο φετινό MasterChef στον ίδιο ρόλο που είχε και πέρυσι.

https://youtu.be/vLvFXwitdhE

Ο Γιάννης Αποστολάκης ήθελε μικρός να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του

Στο παρελθόν ο Γιάννης Αποστολάκης είχε εξομολογηθεί για την οικογένειά του: «Δεν είχαμε τα τρελά λεφτά στο σπίτι, αλλά ποτέ δεν μας έλειψαν τα βασικά αγαθά. Μπορεί να μην είχα τα χιλιάδες παιχνίδια που ήθελα και ζητούσα, αλλά είχαμε όσο ακριβώς χρειαζόμασταν».

Μάλιστα αναφερόμενος συγκεκριμένα στους γονείς του είχε παραδεχτεί:
«Δεν με κακόμαθαν οι γονείς μου – και ευτυχώς, δηλαδή. Ο πατέρας μου είναι ναυτικός και η μητέρα μου έχει μια σχολή με καταδύσεις στο Ρέθυμνο -κανονικοί άνθρωποι, νορμάλ εισοδήματα. Νιώθω πολύ τυχερός για την οικογένειά μου, γιατί με μεγάλωσαν με καλές αρχές και πρότυπα. Αν και ως παιδί ήμουν… κάπως».
Ο Γιάννης Αποστολάκης έχει πει ότι ως παιδί ήθελε να γίνει αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού όπως ο πατέρας του αλλά από την εφηβεία άρχισε να τον μαγεύει ο κόσμος της μαγειρικής.

euaggelos-apostolakis
Φωτογραφία: twitter/@neaselidagr

Έχει «πέσει» με αλεξίπτωτο από Σινούκ στα 61 του!

Ίσως αυτό που έκανε τον Γιάννη Αποστολάκη να θαυμάζει τον πατέρα του Ευάγγελο είναι το γεγονός ότι είναι μάχιμος. Αυτό τουλάχιστον μπορούμε να βγάλουμε ως συμπέρασμα από την πτώση του με αλεξίπτωτο από Σινούκ στην ηλικία των 61 ετών. Σε βίντεο έχει καταγραφεί το τολμηρό άλμα του 61χρονου τότε αρχηγού από το Σινούκ καθώς και η επιχειρησιακή κατάδυση που ακολούθησε.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πάνος Καμμένος: Έγινε βουλευτής στα 28 και παραιτήθηκε από Υπουργός Εθνικής Άμυνας- Ο πρώτος γάμος με την κόρη του ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ και ο έρωτας που γεννήθηκε σε ένα πάνελ

Το πρώτο μήνυμα του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα

Αλ. Τσίπρας: «Έπραξα το σωστό, το εθνικά ωφέλιμο, το πατριωτικό»

Σχετικά άρθρα