Οφείλεις να κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου όταν δεν θέλεις;

Δεν είναι καλή ιδέα να εξαναγκάζεις τον εαυτό σου να κάνεις πράγματα που δεν θες. Ωστόσο, αν περιμένετε να κάνετε σεξ όταν και εσείς και ο σύντροφός σας το θέλετε πραγματικά με όλο σας το είναι, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένετε πάρα πολύ. Η επιθυμία για σεξ μπορεί να πέσει πολύ εύκολα σε χειμερία νάρκη μετά το γάμο και την απόκτηση παιδιών. Όσο περισσότερο χρόνο αφήσετε να περάσει πριν προσπαθήσετε να κάνετε ξανά σεξ, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το βρείτε πάλι…

Ας έχετε στο μυαλό σας ότι ακόμα και σε μία συντροφική σχέση γεμάτη αγάπη, οι σύντροφοι δεν είναι σίγουρο ότι θα θέλουν να κάνουν σεξ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το σεξ έχει ένα δικό του «μυαλό». Η μεγάλη συναισθηματική οικειότητα στα ζευγάρια δεν εγγυάται καλό σεξ. Αλλά τα πράγματα μπορούν να πάνε από το κακό στο χειρότερο αν ο σύντροφός που έχει χάσει την ερωτική του επιθυμία, θεωρεί ότι είναι αποδεκτό και φυσιολογικό να κρατά τον άλλον του σε έναν γάμο χωρίς σεξ, ειδικά όταν ο τελευταίος θεωρεί το σεξ μια βασική του ανάγκη αλλά και έναν βασικό τρόπο σύνδεσης του ζευγαριού.

Εάν δεν θέλετε να κάνετε σεξ επειδή ο σύντροφός σάς πρόδωσε και εσείς δεν έχετε συγχωρέσει αυτή του την απιστία, ή επειδή είναι ένας σύντροφος που σας φέρεται χωρίς σεβασμό, αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε. Προφανώς, και δεν είστε υποχρεωμένη να βρεθείτε ερωτικά με έναν άνθρωπο που δεν σας σέβεται.

Αλλά εάν ο σύντροφός σας είναι καλός άνθρωπος, που δίνει αξία στη σχέση σας, το να πιέσετε «ελαφρά» τον εαυτό σας στο σεξουαλικό κομμάτι, μπορεί τελικά να βοηθήσει τη λίμπιντό σας να βγει από την κατάψυξη, αν εκεί βρίσκεται.

Με πληροφορίες από το psychologytoday.com

 

Διαβάστε σχετικα άρθρα:

Μαρτυρίες γυναικών: «Αγαπώ τον σύντροφό μου αλλά δεν τον βλέπω πια ερωτικά»

Θεραπεία ζεύγους: Πότε την χρειαζόμαστε;

Μετά τη γέννα δεν έχω την ίδια ερωτική επιθυμία… Φταίω εγώ; Τι μπορώ να κάνω;

Γάμος: Γιατί χάνουμε την ερωτική επιθυμία και πώς θα την ξαναβρούμε;

Σχετικά άρθρα