Αμφιφυλοφιλία: Πώς ερωτεύονται οι bisexual;  thumbnail
Όταν λέμε ότι κάποιος είναι αμφιφυλόφιλος συνήθως αναφερόμαστε σε ένα πρόσωπο που έχει ρομαντική και / ή σεξουαλικές σχέσεις με άτομα και από 2 φύλα . Ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους bisexoual μόνο και μόνο επειδή μπορεί να φαντασιώνονται ότι μπορεί να πάνε και με άτομα του ιδίου φύλου.

Αμφιφυλοφιλία: Πώς ερωτεύονται οι bisexual;

Τι είναι η αμφιφυλοφιλία; 


Όταν λέμε ότι κάποιος είναι αμφιφυλόφιλος  συνήθως αναφερόμαστε σε ένα πρόσωπο που έχει ρομαντική και / ή σεξουαλική σχέση με άτομα και από τα δυο φύλα . Ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους bisexoual μόνο και μόνο επειδή μπορεί να φαντασιώνονται ότι μπορεί να πάνε και με άτομα του ιδίου φύλου.


Στατιστικά, πολλοί άνθρωποι είναι εκείνοι οι οποίοι  έχουν φαντασιωθεί ή ακόμα έχουν πειραματιστεί να κάνουν κάτι με το ίδιο φύλλο, χωρίς αυτό να τους κάνει αμφιφυλόφιλους ή ομοφυλόφιλους.


Για κάποιους ανθρώπους το να είναι αμφιφυλόφιλοι είναι ένα μεταβατικό στάδιο μεταξύ ομοφυλοφιλίας και ετεροφυλοφιλίας. Για κάποιους άλλους είναι στάδιο πειραματισμού ενώ για άλλους , η αμφιφυλοφιλία αποτελεί τη σεξουαλική τους ταυτότητα.


Πολλοί αμφιφυλόφιλοι αναφέρουν πως ερωτεύονται το χαρακτήρα του ατόμου αδιαφορώντας για το φύλο του.


Δηλαδή ένας αμφιφυλόφιλος άντρας μπορεί να ερωτευτεί ένα άντρα επειδή ο δεύτερος τον συναρπάζει ο χαρακτήρας του και αμέσως μετά να δει ότι τον ελκύει επίσης μπορεί να ερωτευθεί μια γυναίκα πάλι σε σχέση με αυτό που του βγάζει σαν άτομο και όχι σαν φύλο.


Παρανοήσεις 


Πολλοί αμφιφυλόφιλοι πέφτουν θύματα παρανόησης και από τους ετερόφυλους αλλά και από τους ομοφυλόφιλους που ισχυρίζονται ότι απλά τα «θέλουν όλα» και από τις δυο μεριές.  Επιπλέον, οι αμφιφυλόφιλοι χαρακτηρίζονται ως αναποφάσιστοι, μπερδεμένοι –όσο αφορά της σεξουαλικές τους προτιμήσεις-αλλά και ως πιο σεξουαλικά ενεργοί σε σχέση με τους ομοφυλόφιλους και τους ετεροφυλόφιλους. Όπως και να έχει η σεξουαλικότητα είναι ένα πολύ σύνθετο και διαφορετικό σε κάθε περίπτωση ατόμου ζήτημα. 


Κάποιοι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι ένα αμφιφυλόφιλο  πρόσωπο μπορεί απλά να αρνείται την ομοφυλοφιλία του. Οι ειδικοί  πιστεύουν ότι είναι δύσκολο για κάποιο  γκέι άτομο  να  αντιμετωπίσει   την ομοφυλοφιλία του και θεωρούν ότι με το να βγαίνουν με άτομα του άλλου φύλου κάνουν τη ζωή τους λίγο πιο «φυσιολογική».Ωστόσο, είναι γενικά αποδεκτό ότι ο όρος  αμφιφυλοφιλία  δεν ερμηνεύεται σαν μια"εύκολη λύση," ή μια "άρνηση", ή μια "φάση".


Πολλοί αμφιφυλόφιλοι έχουν αναφέρει ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους έχει μετατοπιστεί με  την πάροδο του χρόνου. Για μερικούς ανθρώπους αυτό μπορεί σημαίνει μια μικρή αλλαγή, αλλά για άλλους αυτό μπορεί μια σημαντική αλλαγή του τρόπου ζωή τους επηρεάζοντας παράλληλα σημαντικά την ψυχολογία τους. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X