Οι 6 κακές πρωινές συνήθειες που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει η γνωστή παροιμία… Γι’ αυτό πρέπει κι εσύ να ξεκινάς σωστά την ημέρα σου, φροντίζοντας να αποβάλεις από την καθημερινότητά σου κάποιες κακές συνήθειες.

Το παρακάνεις με τον καθαρισμό του δέρματός σου

Έπειτα από τον βραδινό ύπνο, το δέρμα σου έχει ανάγκη να “ξυπνήσει” κι όχι να του αφαιρέσεις όλα τα φυσικά έλαια, τα οποία του είναι απαραίτητα. Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να πλένεις καλά το δέρμα σου προτού πέσεις για ύπνο και όταν ξυπνάς το πρωί να χρησιμοποιείς άφθονο νερό.

Δεν βάζεις serum στο πρόσωπό σου

Με τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στις σύγχρονες πόλεις, η μόλυνση της ατμόσφαιρας αποτελεί πλέον μια από τις συνηθέστερες αιτίες πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Γι΄αυτό το λόγο ένα serum θα σε βοηθήσει να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου. Επίλεξε ένα αντιοξειδωτικό προιόν και εφάρμοσέ το στο πρόσωπό σου πριν την ενυδατική σου!

Πίνεις και δεύτερο καφέ το πρωί ενώ  δεν πίνεις νερό

Το πρωί πρέπει οπωσδήποτε να ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου πίνοντας πολύ νερό. Μάλιστα οι ειδικοί λένε ότι η ποσότητα νερού που θα καταναλώσεις πρέπει να υπερβαίνει την ποσότητα του καφέ ή του τσαγιού που θα πιείς. Αν πιεις και δεύτερο καφέ, ρισκάρεις να αφυδατώσεις το δέρμα σου. Αν πίνεις γενικώς λιγότερο νερό, όχι μόνο το δέρμα σου θα είναι πιο ξηρό αλλά και οι πόροι πιο ορατοί και η επιδερμίδα σου λιγότερο σφριγηλή.

Δεν πηγαίνεις γυμναστήριο

Η άσκηση κάνει καλό γενικώς στο σώμα αλλά και ειδικώς στο πρόσωπο. Οι ειδικοί λένε ότι αυξάνει τη μικροκυκλοφορία στο πρόσωπό σου και ενυδατώνει την επιδερμίδα σου. Γι αυτό μετά την άσκηση φαίνεσαι νεότερος. Δεν χρειάζονται υπερβολές. 20 λεπτά την ημέρα αρκούν.

Βάζεις πολύ make up

Θέλεις να κρύψεις σημάδια και στίγματα του δέρματός σου και το make up είναι το κατάλληλο προιόν. Ωστόσο, αν βάζεις πολύ παχύ στρώμα προϊόντος, το δέρμα σου μπορεί να αφυδατωθεί και να φαίνεσαι χλωμή. Το σφουγγαράκι για το make up σού επιτρέπει να βάζεις τη σωστή ποσότητα προιόντος στο πρόσωπό σου!

Αμελείς την αντηλιακή προστασία!

Μπορεί το καλοκαίρι ο ήλιος να είναι πιο έντονος, αλλά -ειδικά στη χώρα μας με την τόσο έντονη ηλιοφάνεια- η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη και τον χειμώνα. Αν δεν προστατεύεις σωστά το δέρμα σου από τις ακτινοβολίες του ήλιου, ρισκάρεις την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας σου! Οπότε αντηλιακό και τον χειμώνα και να έχεις πάντα στην τσάντα σου τα γυαλιά ηλίου!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από oprah.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

5 πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν την… ομορφιά σου!

Αγουροξυπνημένη; Τα τρικ ομορφιάς για να «σώσεις» την εμφάνισή σου!

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα