Σουλτάνος του Μπρουνέι: Ποιος είναι ο ηγέτης που βγάζει 90 ευρώ το δευτερόλεπτο και γιατί τράβηξε τα… πυρά του Χόλιγουντ!

Ο πάμπλουτος και… διαβόητος Σουλτάνος του Μπρουνέι, Χασανάλ Μπολκιάχ, κατάφερε για ακόμα μια φορά να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του, όμως μαζί με αυτά συγκέντρωσε και τα πυρά πολλών διάσημων προσωπική των της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής!

Συγκεκριμένα, σε μποϋκοτάζ των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι κάλεσε ο George Clooney (Τζορτζ Κλούνεϊ), ως απάντηση στη νομοθεσία της χώρας που καθιστά την ομοφυλοφιλία αδίκημα που τιμωρείται με θάνατο.

clooney
Matteo Chinellato / Shutterstock.com

«Μην χρηματοδοτείτε τους εκτελεστές»

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Deadline.com ο George Clooney ανέφερε τα ονόματα εννέα πεντάστερων ξενοδοχείων στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Καλιφόρνια, τα οποία ανήκουν στην επενδυτική εταιρεία του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ. Ανάμεσα τους είναι και το υπερπολυτελές Beverly Hills Hotel στο Λος Άντζελες.

«Κάθε φορά που μένουμε ή συμμετέχουμε σε συναντήσεις ή δειπνούμε σε αυτά τα εννέα ξενοδοχεία δίνουμε χρήματα κατευθείαν στους άνδρες που επιλέγουν να λιθοβολούν μέχρι θανάτου τους ίδιους τους τους πολίτες επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή επειδή έχουν κατηγορηθεί για μοιχεία», κατήγγειλε ο σταρ του Χόλιγουντ.

Θανατική ποινή για την ομοφυλοφιλία

Από τις 3 Απριλίου, όποιος επιδίδεται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις στο Μπρουνέι κινδυνεύει να μαστιγωθεί ή να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου. Βάσει του τρέχοντα ποινικού κώδικα στο μικρό αυτό κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας όσοι έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις τιμωρούνται με έως και 10 χρόνια κάθειρξη.

«Με τα χρόνια έμαθα ότι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αιματηρά καθεστώτα δεν μπορείς να τους προκαλέσεις ντροπή», επεσήμανε ο Κλούνεϊ, γνωστός για το έργο του ως ακτιβιστής.

«Όμως μπορείς να ντροπιάσεις τις τράπεζες, τους επενδυτές και τους θεσμούς που έχουν συναλλαγές μαζί τους και επιλέγουν να κάνουν τα στραβά μάτια», πρόσθεσε.

 

View this post on Instagram

 

We support you. Teruskan berdakwah pu amin. Walaupun pahit kita nak hadapi kita harus hadapi kerana dunia ini bersifat sementara syurga selamanya. #Repost @pencetusummah_amin • • • • • Moga Allah swt memanjangkan usia Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Hasanal Bolkiah , Sultan dan pemimpin Brunei Darussalam.. . “Pertahankan lah kebenaran dalam Ugama,sekalipun banyak pihak tidak menyukai nya “ @bruneiroyalfamily.. . Atas video dan kecaman penyokong Dato Alif syukri , Sajat dan luna pada saya , maka saya membalas dengan video pesanan Sultan Brunei ini pada KITA semua.. information #muslim #islam #adam #hawa #bumi #readlove❤ #islam #muslim #hello #hi #loveislam #sukarelawan #lovemuslim #Allah #palestine #peace #freedom #world #dunya #information #society #secret #history #nusantara #salam #konspirasi #usrah #dakwah #travel #dakwah #sultanbrunei

A post shared by Reveal Conspiracy (@info.muslim.my) on

Αυτό δεν είναι το πρώτο μποϋκοτάζ εναντίον των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι:

Σημειώνεται ότι το 2014, η Όπρα Γουόνφρεϊ και η Έλεν Ντετζενέρις στήριξαν μια αντίστοιχη δράση όταν η αυστηρή ισλαμική χώρα αποφάσισε να πατάξει τις ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές.

Εξαιτίας του μποϊκοτάζ τότε ακυρώθηκαν αρκετές εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία του Λος Άντζελες, σημείωσε ο George Clooney.

Ιστορία μου, αμαρτία μου…

Ποιος είναι, όμως, ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, που βρίσκεται στην λίστα με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου; Ο Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ, γεννημένος στις 15 Ιουλίου του1946, είναι ο ηγέτης του Μπρουνέι από το 1984. Το πλήρες όνομά του είναι Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien. Μάλιστα, είναι ο δεύτερος μακροβιότερος εν ενεργεία μονάρχης μετά τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ της Αγγλίας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές της δεκαετίας του του ’90 εισήγαγε στο σουλτανάτο του Μπρουνέι μια νέα συντηρητική ιδεολογία που την ονόμασε Μαλαϊκή Ισλαμική Μοναρχία, η οποία ονομάζεται “Μαλαϊκή” επειδή η χώρα βρίσκεται στην ευρεία περιοχή της Μαλαϊκής Χερσονήσου και “Ισλαμική Μοναρχία” επειδή παρουσιάζει τη μοναρχία ως υπερασπιστή της πίστης.

Ο Νόμος της Σαρία

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον Απρίλιο του 2015 ο σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ αποφάσισε να μετατρέψει το κρατίδιό του σε απόλυτο ισλαμικό κράτος ανακοινώνοντας ότι πλέον θα ισχύει στο Μπρουνέι ο θεοκρατικός μουσουλμανικός νόμος της Σαρία, ο οποίος προβλέπει μαστιγώματα, ακρωτηριασμούς, αποκεφαλισμούς και λιθοβολισμούς ως ποινές.

Είναι ο ίδιος θεοκρατικός νόμος που ισχύει στη Σαουδική Αραβία, στο Ιράν και εφαρμόζεται από τους τζιχαντιστές στα εδάφη που ελέγχουν.

Ο ίδιος σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2015 και την απαγόρευση του εορτασμού των Χριστουγέννων!

Το υπουργείο θρησκευτικών υποθέσεων του Μπρουνέι απαγόρευσε πριν ένα χρόνο τον δημόσιο εορτασμό των Χριστουγέννων με το σκεπτικό ότι οι δημόσιοι εορτασμοί άλλων θρησκειών είναι σαν έμμεσοι προσηλυτισμοί εις βάρος του Ισλάμ.

Στο μικρό σουλτανάτο το 20% του πληθυσμού του δεν είναι μουσουλμάνοι. Είναι κυρίως βουδιστές και χριστιανοί. Το 80% όμως είναι μουσουλμάνοι.

«Οι πιστοί άλλων θρησκειών που ζουν υπό την εξουσία μιας ισλαμικής χώρας -σύμφωνα με το Ισλάμ- μπορούν να ασκούν τη θρησκεία τους ή να εορτάζουν τις θρησκευτικές τους εορτές με τα μέλη της κοινότητάς τους, με την προϋπόθεση ότι οι εορτασμοί δεν θα αποκαλύπτονται ή εμφανίζονται δημόσια στους μουσουλμάνους», ανέφερε η απόφαση του υπουργείου θρησκευτικών υποθέσεων και συνέχιζε:

«Οι μουσουλμάνοι πρέπει να είναι προσεχτικοί και να μην συμμετέχουν σε εορτασμούς σαν αυτούς που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με το Ισλάμ… και μπορούν εν αγνοία τους να βλάψουν την πίστη των μουσουλμάνων».

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση διατάχτηκε να αφαιρεθούν από όλα τα εμπορικά καταστήματα κι άλλες επιχειρήσεις οι χριστουγεννιάτικοι διάκοσμοι.

Για τους παραβάτες θεσπίστηκε και ποινή. Όποιος παραβιάσει τους παραπάνω κανόνες, δηλαδή γιορτάσει Χριστούγεννα, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Το μεγαλύτερο πάρτι του κόσμου!

Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε τον καλό μας σουλτάνο, με αφορμή το κλείσιμο των 50 χρόνων ζωής του, να κάνει το μεγαλύτερο πάρτι του κόσμου, το οποίο μάλιστα έχει καταγραφεί και στα αρχεία του Βιβλίου Γκίνες, κατέχοντας το ρεκόρ για το πιο πολυάριθμο πάρτι στην ανθρώπινη ιστορία, μέχρι σήμερα τουλάχιστον.

Και αυτό, γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ στο πάρτι εκείνο προσκλήθηκαν και εμφανίστηκαν από κάθε γωνιά του πλανήτη 60.000 ξεχωριστές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, πολιτικοί, επιχειρηματίες και γενικότερα όλο το παγκόσμιο jet set!

Αμύθητη περιουσία!

Όπως αναφέραμε αρχικά, ο Σουλτάνος του Μπρουνέι είναι ο δεύτερος τη τάξει πλουσιότερος ηγεμόνας στον πλανήτη, με πρωταρχική πηγή του πλούτου του να είναι το πετρέλαιο και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου του σουλτανάτου. Φυσικό επόμενο, λοιπόν, είναι ο Σουλτάνος να είναι ιδιαίτερα γνωστός για τον πολυτελέστατο τρόπο ζωής του και τον τρόπο που ξοδεύει τα δισεκατομμύριά του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το… σπίτι του διαθέτει μόλις 1.788 δωμάτια!

winwallpapers.net

Πρόκειται, φυσικά, για το παλάτι του Σουλτάνου, το ξακουστό Istana Nurul Iman, έχει 1.788 δωμάτια και 257 μπάνια, μπορεί να στεγάσει 5.000 ανθρώπους, ενώ θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο παλάτι του κόσμου, πίσω μόνο από την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου. Το παλάτι διαθέτει γκαράζ 110 αυτοκινήτων, κλιματιζόμενους στάβλους για τα 200 άλογα του Σουλτάνου, αλλά και 5 πισίνες.

Και έχει φυσικά 5.000 αυτοκίνητα στην προσωπική του συλλογή! Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τελευταίους υπολογισμούς ο Σουλτάνος βγάζει 90 ευρώ το δευτερόλεπτο! Όχι κι άσχημα, έτσι;

Με πληροφορίες από: wikipedia.org, impantokratoros.gr, sofokleousin.gr

Πηγή φωτό και βίντεο: Instagram@sultanbrunei

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί μποϊκοτάρει ο Τζορτζ Κλούνεϊ 9 πεντάστερα ξενοδοχεία;

Και ο Έλτον Τζον μποϊκοτάρει τα ξενοδοχεία του Σουλτάνου του Μπρουνέι!

Η απίστευτη χλιδή των πιο πλούσιων ηγεμόνων του κόσμου!

 

Σχετικά άρθρα