Δήλωση – πρόκληση: Ελεύθερη είσοδος στο… τζαμί της Αγίας Σοφίας!

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί βρίσκεται και στην μετεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης Ερντογάν, όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του κόμματός του.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, προέβη σε σχετική ενημέρωση των ανταποκριτών του ξένου Τύπου στην Τουρκία. Όπως υποστηρίζει, ο εμβληματικός ναός που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να γίνει τζαμί με ελεύθερη είσοδο.

«Για την Αγία Σοφία εργαζόμαστε ήδη πάνω σε ένα σύστημα που θα επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο, όπως ισχύει σε όλα τα τζαμιά. Γιατί, όπως γνωρίζετε, έπρεπε να πληρώνουμε είσοδο στην Αγία Σοφία. Αλλά πάντα υπήρχαν, όπως ήταν φυσικό, αντιρρήσεις στο θέμα αυτό στην Τουρκία».

Έμμεση επίθεση στην Ελλάδα

Επιπλέον, ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τη στάση που τηρεί απέναντι σε δύο χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, στο θέμα των εξοπλισμών. «Όσον αφορά στο θέμα του εμπάργκο, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε άλλο ένα τρανό παράδειγμα των δύο μέτρων και δύο σταθμών που εφαρμόζουν οι ΗΠ). Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ήδη το σύστημα S-300 και τώρα που είναι να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς τους S-400. Γιατί ασκούνται πιέσεις μόνο σε εμάς, στην χώρα μου;».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν έχει… ερωτηματικά – Η καταγγελία

Σενάρια επίθεσης στην Τουρκία – Ο ρόλος της Ελλάδας

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ο…. Πόντιος από τα Γιαννιτσά που βγήκε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και «ταπείνωσε» τον Ερντογάν

Σχετικά άρθρα