Μαφία των φυλακών: Οι συλλήψεις των δικηγόρων και οι καταθέσεις – φωτιά

Συνελήφθησαν χτες Πέμπτη (18/4) και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με βάση ένταλμα σύλληψης.

Υπήρχε ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή για την υπόθεση των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς φαίνεται πως εμπλέκονται.

Σε βάρος και των δύο δικηγόρων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ. Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Πολλά τα ονόματα στη λίστα

Και οι δύο κατηγορούνται για αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης. Για την σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δικηγόρος του Θρασύβουλος Κονταξής.

Υποστηρίζει πως το ένταλμα σε βάρος του πελάτη του «δεν είναι αιτιολογημένο». «Δεν έχει αυτά που επιτάσσει ο νόμος. Με αυτά τα στοιχεία κάνω σκέψεις περί σκοπιμότητας».

Οι Αρχές, πάντως, πιστεύουν πως όλοι οι εμπλεκόμενοι θα μοιράζονταν ό,τι κέρδιζαν από την εγκληματική τους δράση.

Σε επίπεδο προανάκρισης, στην Αντιτρομοκρατική υπάρχουν συνομιλίες που έχουν καταγραφεί με τον «εγκέφαλο» της «μαφίας των μυλακών» να αναφέρεται πάνω σε συγκεκριμένα ονόματα και συγκεκριμένες ενέργειες.

Οι καταθέσεις – φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, 0 γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές.

Και οι δύο συλληφθέντες ήταν δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία είχε γίνει το 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη, σύμφωνα με το protothema. Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του, έχει καταδικασθεί ο κος Φλώρος.

Σε πρόσφατη κατάθεσή του, ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει πως και ο κος Λυκουρέζος και ο κος Παναγόπουλος, του ζήτησαν χρήματα, προκειμένου ο πελάτης τους, δηλαδή,ο Γ. Αντωνόπουλος, να πάρει πίσω όσα κατέθεσε.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Η πιο δύσκολη στιγμή μετά από 41 χρόνια κοινής πορείας με την Ζωή του

Α.Λυκουρέζος: 40 σχεδόν χρόνια με την Ζ.Λάσκαρη,100 απιστίες και η άγνωστη οικογένεια του!

Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Μαρία- Ελένη Λυκουρέζου: Η ατίθαση κόρη της Ζωής Λάσκαρη-Η καλλιτεχνική πορεία, ο γάμος με τον Γκλέτσο και η σχέση με τον πρώην της Καλογρίδη!

Άλαν Γκαρσία: O Περουβιανός πολιτικός που «λερώθηκε» από τις μαζικές εκτελέσεις και το περίφημο σκάνδαλο διαφθοράς Odebrecht

Υπόθεση Novartis: Πώς η διαφημιστική έπαιζε τον ρόλο του «πλυντηρίου»

Σχετικά άρθρα