Μηχανή αποτρίχωσης: 5 tips για να ελαττώσεις τον πόνο

Ο καιρός ανοίγει και αν δεν επιχειρήσατε το πρώτο σας μπάνιο τις μέρες του Πάσχα, ίσως είναι ευκαιρία να πάτε θάλασσα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μάη! Και φυσικά για να βάλετε μαγιό, είναι απαραίτητη η καλή αποτρίχωση των ποδιών σας! Αν έχετε μηχανή αποτρίχωσης και σκέφτεστε τον… πόνο που σας προκαλεί, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω συμβουλές για να μειώσετε τον πόνο!

Ετοιμάστε το σώμα σας για την αποτρίχωση

Πώς να ετοιμάσετε το σώμα σας; Μα φυσικά με το κατάλληλο peeling, που διώχνει τα νεκρά κύτταρα, μαλακώνει το δέρμα, ανοίγει τους πόρους και διευκολύνει την αποτρίχωση!

Αποφύγετε την αποτρίχωση όταν έχετε περίοδο

Κάποιες μέρες πριν την περίοδο αλλά και κατά τη διάρκεια της περιόδου κάποιες γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στον πόνο. Για την ακρίβεια, οι ορμόνες κάνουν τις αισθήσεις πιο ευαίσθητες! Γι αυτόν τον λόγο, κάντε αποτρίχωση είτε προς το τελείωμα της περιόδου σας, είτε αρκετές μέρες αφού έχετε… ξεμπερδέψει!

Μην αποτριχώνετε πολύ κοντές τρίχες

Οι τρίχες πρέπει να έχουν ένα minimum μήκους για να γίνει σωστή αποτρίχωση. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ κοντές αλλά ούτε και υπερβολικά μακριές. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στη μηχανή σας σχετικά με το ενδεδειγμένο μήκος.

Αυξομειώστε την ταχύτητα ανάλογα με την περιοχή αποτρίχωσης

Η μηχανή αποτρίχωσης δεν έχει μόνο μια ταχύτητα. Ανάλογα με το πόσο ευαίσθητη είναι η περιοχή που έχετε αποφασίσει να αποτριχώσετε, μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα, ώστε να μειώσετε την ένταση και ενδεχομένως τον πόνο. Οι μασχάλες και η περιοχή του μπικίνι είναι οι πιο ευαίσθητες ζώνες. Οπότε όταν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με τα συγκεκριμένα σημεία, πρέπει να μειώσετε την ένταση της μηχανής σας.

Βάλτε πάνω κάτι κρύο!

Μετά την αποτρίχωση βάλτε μια ενυδατική κρέμα, ειδικά στα σημεία που έχουν ερεθιστεί ή έχουν ενδεχομένως κοκκινίσει. Προτού εφαρμόσετε την κρέμα, να έχετε φροντίσει να την έχετε βάλει για λίγο στο ψυγείο. Το κρύο απορροφάει τον πόνο και τους ερεθισμούς. Αν δεν έχετε κάποια κρέμα στο σπίτι σας, τότε μπορείτε να ρίξετε στο σημείο κρύο νερό!

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπορώ να κάνω αποτρίχωση όταν έχω περίοδο;

Πλήρης αποτρίχωση: Τα «συν» και τα «πλην»

7 λάθη που κάνεις στο ξύρισμα των ποδιών

 

 

Σχετικά άρθρα