Επενδύσεις στην Ελλάδα: Έντονο το ενδιαφέρον του Κατάρ

Η οικονομική διπλωματία και το να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα κυριάρχησε στις επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ντόχα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποιεί σε χώρες του Κόλπου.

Επαφές που, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ανέδειξαν το ενδιαφέρον της καταριανής πλευράς για ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα σε μια συγκυρία κατά την οποία η χώρα εξέρχεται από την κρίση και παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Ευκαιρίες που συνοδεύονται, όπως τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος, από συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω της εγγύτητάς της Ελλάδας τόσο στον αραβικό κόσμο, όσο και στις μεγάλες αγορές της Δύσης.

Η Ελλάδα ως… γέφυρα Ανατολής και Δύσης

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με τον Καταριανό υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Σαϊφ Αλ-Σουλάϊτι, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε διεξοδικώς στα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως φυσικής γέφυρας μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Τόνισε ιδιαίτερα τις ανεπτυγμένες υποδομές και τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις της με τον Αραβικό κόσμο. Ο ρόλος της Ελλάδας, όπως συμπλήρωσε, καθίσταται ακόμη σημαντικότερος καθόσον αυξάνεται η παγκόσμια διασυνδεσιμότητα.

Πρόσκληση να έρθει στη χώρα μας

Απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση στον συνομιλητή του να επισκεφθεί τη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθεί για συγκεκριμένα δυνητικά επενδυτικά εγχειρήματα, ενόψει και της προώθησης ιδιωτικοποιήσεων που θα οφελήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Από πλευράς του, ο Καταριανός αξιωματούχος εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας για επενδύσεις στην Ελλάδα και αποδέχθηκε με ικανοποίηση την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα, σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί το προσεχές διάστημα.

Σημαντικός ο τουρισμός

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε μάλιστα και στις ολοένα αυξανόμενες τουριστικές επισκέψεις των συμπατριωτών του στη χώρα μας, γεγονός που, όπως είπε, συνέβαλλε και στην αύξηση των καθημερινών πτήσεων της Qatar Airways προς την Ελλάδα.

Συναφώς, ο Γ. Κατρούγκαλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, συναντήθηκε και με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Qatar Airways, ο οποίος αναφέρθηκε στις εμπορικά γόνιμες απευθείας πτήσεις μεταξύ Ντόχα και ελληνικών προορισμών (Αθήνα, Μύκονος, Θεσσαλονίκη).

Η πυκνή, δε, συχνότητά τους συμβάλλει στην προώθηση του τουρισμού και του εμπορίου. Περαιτέρω, τονίσθηκε η σημασία της Αθήνας ως αεροπορικού κόμβου, τόσο εμπορικού όσο και επιβατικού, μεταξύ του Κατάρ και δυτικών προορισμών στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Επενδύσεις στα Βαλκάνια «βλέπουν» Έλληνες επιχειρηματίες

Αμερικανός πρέσβης: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα με επενδύσεις

Ανδρέας Μεταξάς: Ο επικεφαλής των ξενοδοχείων Maris – Η ανεξιχνίαστη απαγωγή του αδερφού του, οι επενδύσεις των 250 εκατομ. και η αρχαιολογική συλλογή του πατέρα του

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X