Κρήτη: Θερμή η υποδοχή στον Αλ. Τσίπρα – Ποιο… στοίχημα έβαλε και κέρδισε;

Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι στις Αρχάνες, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη.

Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και με μέλη μιας ομάδας Γάλλων επισκεπτών, στην πλατεία του χωριού. Εκεί του παρέθεσε γεύμα ο δήμαρχος του Δήμου Αρχάνων Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης.

Μεγάλης σημασίας τα έργα στην Κρήτη

Ο κος Τσίπρας εγκαινίασε το ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο του φράγματος Αποσελέμη. Φράγμα, που όπως σχετικά ενημερώθηκε, αποτελεί ένα καθοριστικής σημασίας έργο για την Κρήτη.

Με την ολοκλήρωση του, δίνει τη δυνατότητα κάλυψης αναγκών, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στους Κρητικούς, αλλά και στους επισκέπτες, καθώς από το φράγμα εξυπηρετείται μεγάλο μέρος των τουριστικών κλινών του νησιού.

Διαβεβαίωσε τους κατοίκους για τα διόδια

«Ο ΒΟΑΚ αποτελεί όραμα δεκαετιών. Μιλάμε για δυο κομμάτια που έχουν δημοπρατηθεί και τα έργα είναι σε εξέλιξη, όσον αφορά στο Καστέλι Κισσάμου – Χερσόνησος και το Χερσόνησος – Νεάπολη. Το ένα με σύμβαση παραχώρησης και το άλλο με ΣΔΙΤ», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Στοn δρόμο αυτό, είναι σημαντικό, ότι δεν θα υπάρχουν διόδια για τους κατοίκους της Κρήτης. Για το υπόλοιπο τμήμα από Νεάπολη έως Άγιο Νικόλαο, επίσης έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Είχαμε μάλιστα βάλει ένα στοίχημα ότι θα ξεκινήσει πριν το Μάιο και ξεκίνησε».

Ποιοι συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα

Μαζί του είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Επίσης τον συνοδεύουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη. Στο τραπέζι με τον πρωθυπουργό, βρέθηκε και συνομίλησε σε ζεστό και φιλικό κλίμα ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιώργος Σαμαράς.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διήμερη περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στην Κρήτη – Δείτε την ατζέντα

Αλέξης Τσίπρας: «Μήνυμα ελπίδας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία»

Σχετικά άρθρα