Υπόθεση Novartis: Στον εισαγγελέα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Εξηγήσεις για την υπόθεση Novartis δίνει στον εισαγγελέα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός Υγείας εξετάζεται με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Ο κληθείς πολιτικός έχει δηλώσει πως είναι απολύτως έτοιμος να αντικρούσει όλες τις αιτιάσεις των εισαγγελέων, αν και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 30 Μαΐου δια του νομικού εκπροσώπου του, Άγγελου Καραχάλιου.

Έτσι, θα ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας ώστε και να προετοιμάσει πλήρες υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεων του.

Είναι κατηγορούμενος;

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η κλήση οποιουδήποτε προσώπου με την ιδιότητα του υπόπτου, δεν σημαίνει ότι είναι και κατηγορούμενος.

Κι αυτό γιατί μετά την παροχή των εξηγήσεων που θα δώσει η εισαγγελέας έχει τη δικονομική δυνατότητα είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Οι εισαγγελείς διενεργούν έρευνα όσον αφορά στη θητεία του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας με επίκεντρο την περίοδο Απρίλιος 2011 -Μάιος 2012. Στο στόχαστρο τους, είναι τέσσερα φάρμακα της υπό έλεγχο βιομηχανίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ανδρέας Λοβέρδος ο καθηγητής, ο πολιτικός και… η υπόθεση Novartis

Υπόθεση Novartis: Πώς η διαφημιστική έπαιζε τον ρόλο του «πλυντηρίου»

Υπόθεση Novartis: Αίρεται η ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου

Υπόθεση Novartis: Νέες κλήσεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα

Σχετικά άρθρα