Τουρκία: Μυρίζει… μπαρούτι από τις νέες εκλογές στην Πόλη

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να διεξαχθούν νέες δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου.

«Οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη θα επαναληφθούν», δημοσίευσε στο Twitter o εκπρόσωπος του AKP στην Εκλογική Επιτροπή Ρετζέπ Οζέλ.

Κάνουν λόγο για νοθεία

Η απόφαση του Συμβουλίου να ακυρώσει και να δώσει εντολή για νέες εκλογές βασίζεται στο γεγονός ότι κάποιες εφορευτικές επιτροπές είχαν συσταθεί με παράνομο τρόπο από τοπικά συμβούλια εκλογικών διαμερισμάτων.

Το Συμβούλιο επίσης αποφάσισε να κάνει μήνυση ενάντια σε εκείνους τους αξιωματούχους αυτών των τοπικών εκλογικών συμβουλίων που διόρισαν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Αυταρχικός ο «Σουλτάνος»

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου, η εκλογή του οποίου ακυρώθηκε μετά την παραπάνω απόφαση, κατήγγειλε την «προδοσία και δεσμεύθηκε να μην υποχωρήσει ποτέ».

Πάντως, η ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη κινδυνεύει να ενισχύσει τις καταγγελίες που διατυπώνονται εναντίον του «Σουλτάνου» Ερντογάν για αυταρχικές τάσεις.

Θυμίζουμε πως στις εκλογές της 31η Μαρτίου ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ο Ιμάμογλου, κέρδισε τον υποψήφιο του ΑΚΡ και πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ο…. Πόντιος από τα Γιαννιτσά που βγήκε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και «ταπείνωσε» τον Ερντογάν

Σάλος από το «παιχνίδι» της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Εκλογές στην Τουρκία: Οριστικό! Έχασε την Πόλη ο Ερντογάν

Πέδρο Σάντσεθ: Ο σέξι νικητής στις εκλογές στην Ισπανία που έγινε πρωθυπουργός χάρη σε πολιτικό σκάνδαλο φωνάζοντας «No pasaran!»

Σχετικά άρθρα