Αποκλειστικός θηλασμός: πώς βοηθάει στην… πρόληψη της χοληστερίνης;

Αποκλειστικός θηλασμός. Πολλά τα οφέλη του για το παιδί, αυτό είναι πλέον ευρέως γνωστό! Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πώς μπορεί ο θηλασμός να επηρεάσει τα επίπεδα χοληστερίνης του παιδιού στην εφηβική ηλικία.

Τα μωρά που τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα κατά τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους, τείνουν να έχουν υγιέστερα επίπεδα χοληστερίνης στην εφηβεία, συγκριτικά με αυτά που πίνουν και τυποποιημένο συσκευασμένο γάλα, όπως αποκαλύπτει νέα επιστημονική έρευνα.

Οι παιδίατροι συμβουλεύουν τις μητέρες να θηλάζουν τα βρέφη έως έξι μηνών για να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων των αυτιών και του αναπνευστικού συστήματος, του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου των βρεφών, των αλλεργιών, της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Το γάλα του θηλασμού περιέχει περισσότερη χοληστερόλη από το γάλα «φόρμουλα», αλλά έως τώρα λίγα πράγματα ήσαν γνωστά για το πώς αυτό επηρεάζει τα επίπεδα της χοληστερίνης αργότερα στη ζωή του παιδιού.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Pediatrics της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, καταδεικνύουν ότι τα μωρά που κατανάλωναν αποκλειστικά μητρικό γάλα, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ολικής αλλά και «κακής» (LDL) χοληστερίνης στην εφηβική ζωή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μητρικός Θηλασμός: Αναλυτικός οδηγός για νέες μητέρες

Θηλασμός ή ξένο γάλα; Ποια είναι η σωστή επιλογή;

Θηλασμός: Μύθοι και αλήθειες

Ο θηλασμός προστατεύει από τη νόσο Crohn και την ελκώδη κολίτιδα

Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στη μαμά και το παιδί

 

Σχετικά άρθρα