Αλ. Τσίπρας: «Στη μνήμη του πατέρα μου χρωστώ μια απάντηση»

Με ένα μακροσκελές κείμενο, που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά στα όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορά στην οικογένεια του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο κος Τσίπρας χαρακτηρίζει κατήφορο αθλιότητας όσα ειπώθηκαν στο Κοινοβούλιο. Κάνει λόγο για συκοφαντίες από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δε θέλησα να δώσω συνέχεια στον κατήφορο της αθλιότητας, με δεύτερη απάντηση στον υβριστή. Προτίμησα έναν στίχο του Αναγνωστάκη», σχολίασε.

«Όταν ήρθε η Χούντα, άρχισαν τα προβλήματα»

«Επειδή όμως το να υβρίζει και να συκοφαντεί κανείς ζώντες είναι μια φορά αθλιότητα, το να υβρίζει και να συκοφαντεί νεκρούς που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους είναι ανείπωτη αθλιότητα, αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω δυο κουβέντες για τον πατέρα μου. Έτσι όπως τον θυμάμαι, έτσι όπως τον θυμούνται όσοι τον γνώρισαν».

«Ο πατέρας μου, Παύλος, δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχή και δημοκρατική οικογένεια σε ένα χωριό που στην Αντίσταση ήταν με το ΕΑΜ. Όταν ήρθε η Χούντα, άρχισαν τα προβλήματα. Όχι μόνο δε συνεργάστηκε μαζί τους αλλά γνώρισε και τη φιλοξενία τους στα κρατητήρια του καθεστώτος».

Δείτε την ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ψήφος εμπιστοσύνης: Συγκρούστηκαν Αλ. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης

Αλ. Τσίπρας για πρόταση μορφής: Την «μετατρέπει» σε ψήφο εμπιστοσύνης!

Σχετικά άρθρα