Σχέση και χρήμα: Φοβάμαι ότι το πλούσιο αγόρι μου θα με απορρίψει

Είμαι με ένα παιδί εδώ και 6 μήνες το οποίο είναι πολύ διαφορετικό απο μένα. Κατ´ αρχάς είναι πολύ πιο πλούσιος από εμένα παρόλο που τα χρήματα συνήθως τα βρίσκει «έτοιμα» απο τους πλούσιους γονείς του.

Το θέμα που με απασχολεί είναι ότι εγώ ντρέπομαι να τον γνωρίσω στους δικούς μου που είναι απλοί και φτωχοί ανθρώποι. Uεωρώ ότι θα με απορριψει ή θα αλλάξει γνώμη αν και ξέρω ότι δεν είναι σωστό.

Είμαι πολύ μπερδεμένη και δεν ξέρω τι να κάνω. Συνεχώς αναβάλλω την γνωριμία τους κάτι που όπως καταλαβα τον προβληματίζει χωρίς να έχει καταλάβει τον λόγο. Ποια είναι η συμβουλή σας;

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ

Τα χρήματα δεν ορίζουν τα συναισθήματα των ανθρώπων κι αν υπάρχουν περιπτώσεις που τα ορίζουν σημαίνει ότι για τον άνθρωπο αυτόν τα χρήματα είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτό που νιώθει. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που κάποιος μπορεί να το κρίνει, ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικιές του προτεραιότητες και τις δικιές του αντιλήψεις.

Είσαστε ένας άνθρωπος που υποθέτω ο σύντροφος σας σάς ερωτεύτηκε και είναι μαζί σας γι’ αυτό που είστε. Κομμάτι της προσωπικότητας σας και της ύπαρξή σας είναι και οι γονείς σας, καθώς σας μεγάλωσαν και σας διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που είστε σήμερα και σε αυτό που είδε και ένιωσε έλξη ο σύντροφος σας όταν σας γνώρισε.

gunaika-agxos

Είστε ήδη προκατειλημμένη

Το ότι οι δικοί σας γονείς δεν είναι πλούσιοι δε σημαίνει ότι αυτομάτως δεν είναι συμπαθητικοί και άνθρωποι με καλά στοιχεία που μπορούν κάλλιστα να καλωσορίσουν στο σπίτι τους το σύντροφο σας. Το πώς και το αν θα τους δεχτεί σχετίζετε σε μεγάλο βαθμό και με το πώς θα διαχειριστείτε εσείς την κατάσταση.

Αν εσείς είστε ήδη προκατειλημμένη, ντρέπεστε για εκείνους και θεωρείτε ότι εκείνος θα σας απορρίψει για αυτό που είναι ή δεν είναι οι γονείς σας, τότε αυτό μπορεί και να συμβεί γιατί εσείς η ίδια δεν υποστηρίζετε το ποια είστε και από ποια οικογένεια προέρχεστε.

Ενισχύετε το μυστήριο για το ποιοι είναι

Επίσης, προσέξτε τον χρόνο που περνάει καθώς ο σύντροφος σας σύντομα θα σας εκφράσει την επιθυμία να τους γνωρίσει. Όσο εσείς φέρνετε αντιστάσεις τόσο του ενισχύετε ένα μυστήριο και μια απορία για το ποιοι είναι οι γονείς σας και γιατί τους «κρύβετε».

Αυτή η μυστικοπάθεια μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα στη σχέση σας. Αν ο σύντροφος σας σάς απορρίψει λόγω των γονιών σας, τότε αυτομάτως είναι σαν να απορρίπτει κι εσάς την ίδια. Εσείς έρχεστε μέσα από ένα οικογενειακό σύνολο. Αν αυτό δε μπορεί εκείνος να το αποδεχτεί, τότε δε μπορεί να υπάρχει και σχέση.

Αργά η γρήγορα η ζωή σας θα γίνει δύσκολη μαζί του, ακόμα κι αν δεν ξανασυναντήσετε ποτέ τους γονείς σας μαζί, κάποια στιγμή όλη αυτή η απόρριψη θα βγει στην επιφάνεια και θα εμποδίσει την μεταξύ σας σχέση, καθώς μπορεί να προκαλέσει λύπη και θυμό σε εσάς.

Ίρις Κρέμερ
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
www.lifemade.gr
T.: 2130049125

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ψυχολογία και χρήμα: Οι τύποι των ανθρώπων με βάση τη σχέση τους με τα λεφτά

Είμαι άνεργη και ο αρραβωνιαστικός μου με μειώνει: Πώς να το διαχειριστώ;

Κάρεν Μακντούγκαλ: Η πλεϊμέιτ που διατηρούσε 10 μήνες σχέση με τον Ντόναλτν Τραμπ- Ο χρηματισμός, η κούκλα του σεξ και το κοινό της σημείο με τη Στόρμι

Ποια η σχέση των ζωδίων με τα χρήματα; Ποιοι είναι τσιγγούνηδες, ποιοι φιλοχρήματοι και ποιοι σπάταλοι;

Σχετικά άρθρα