Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που χτυπά ο σεισμός στην Ηλεία

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Ηλεία από τους αλλεπάλληλους σεισμούς των τελευταίων ημερών.

Το μεσημέρι της Τρίτης (21/5) σημειώθηκε ο τελευταίος ισχυρός σεισμός στην περιοχή μεγέθους 4,4 Ρίχτερ. Έντονο προβληματισμό προκαλούν, επίσης, οι ζημιές σε σπίτια, σχολεία ακόμα και νεκροταφεία.

Με αφορμή την σεισμική ακολουθία που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες στη βόρεια Ηλεία, συνεδρίασε στην Ανδραβίδα το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, αλλά και να λάβει αποφάσεις.

Είναι σε επαγρύπνηση

Κλιμάκιο μηχανικών από τη γενική διεύθυνση αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών του υπουργείου Υποδομών θα επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο όσων κτιρίων έχουν υποστεί ζημιές.

Μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου ακολούθησε, σύμφωνα με την περιφέρεια, συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Ανδραβίδας. Όπως ανέφερε, το φαινόμενο παρακολουθείται και ζήτησε από τους κατοίκους να ακολουθούν τις γνωστές σε αυτές τις περιπτώσεις οδηγίες της συντεταγμένης πολιτείας.

Κλειστά τα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας για την Τετάρτη (22/5) και Πέμπτη (23/5).

Μάλιστα, κάμερες κλειστού κυκλώματος σούπερ μάρκετ, κατέγραψαν τη στιγμή της σεισμικής δόνησης. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook το κατάστημα, φαίνονται τα προϊόντα να πέφτουν από τα ράφια.

Δείτε το σχετικο βίντεο:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διπλός σεισμός στην Αμαλιάδα: Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι

Φονικός σεισμός στις Φιλιππίνες – Κατέρρευσαν κτίρια

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Πισίνα ξενοδοχείου άδειασε στο κενό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σεισμός: «Χόρεψε» η Κρήτη, λόγω ισχυρής δόνησης

Σχετικά άρθρα