5+1 ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια στον κήπο με τα παιδιά σας!

Ο καιρός επιτέλους ανοίγει και είναι ευκαιρία να βγείτε έξω και να παίξετε με τα παιδιά σας: είτε στον κήπο του σπιτιού ή της πολυκατοικίας (αν υπάρχει), είτε σε κάποιο πάρκο, είτε στο εξοχικό σας αν έχετε! Ώρα να τρέξετε και να εισπνεύσετε καθαρό αέρα και οξυγόνο αλλά και να περάσετε τέλεια, να ιδρώσετε, να κάνετε κάτι δημιουργικό που θα λατρέψουν και τα παιδιά σας αλλά και εσείς!

Επειδή έρχεται καλοκαίρι και σε λίγο κλείνουν και τα σχολεία, θα πρέπει να βρείτε ιδέες απασχόλησης των παιδιών σας που θα βαριούνται μέσα στο σπίτι! Γι’ αυτό μπορείτε να προγραμματίσετε κάποιες κατασκευές που θα σας είναι χρήσιμες για τις… εξορμήσεις σας στην ύπαιθρο! Για πολύ παιχνίδι που θα βγάλει και τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες νοκ άουτ!

Τι μπορείτε να παίξετε; Μπορείτε με απλά υλικά να κατασκευάσετε διάφορα κλασικά παιχνίδια και να κάνετε κάθε εξόρμηση στην εξοχή ένα… μυστήριο και μια απολαυστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Φυσικά, επειδή τα παιδιά δεν είναι συνηθισμένα σε παιχνίδι στη φύση, να προβλέψετε να μη φρικάρετε όταν πέσουν και χτυπήσουν, να έχετε μαζί σας τρόφιμα, νερό και φαρμακείο (ακόμα και αν είστε στον κήπο της πολυκατοικίας) και φυσικά δεύτερη αλλαξιά!

Δείτε τις προτάσεις μας και εμπνευστείτε!

Το κλασικό παραδοσιακό κουτσό

Δεν χρειάζεται να βάψετε πλακάκια, όπως στην εικόνα! Μπορείτε να περιοριστείτε σε χρωματιστά χαρτόνια! Βέβαια και η παλιά και αγαπημένη λύση της κιμωλίας δεν θα ήταν καθόλου άσχημη και θα ξετρελάνει τα παιδιά!

Twister!

Δεν χρειάζεται καν να το κατασκευάσετε αφού αν έχετε το παιχνίδι μια χαρά παίζεται έξω χωρίς κόπο! Ωστόσο, αν θέλετε να δημιουργήσετε, μπορείτε είτε να… βάψετε με σπρέι το γρασίδι (αν θέλετε) είτε να φτιάξετε μεγάλους χρωματιστούς κύκλους από χαρτόνι σε μια εναλλακτική βερσιόν του παιχνιδιού!

Bowling!

Εύκολη κατασκευή με πολλές παραλλαγές που αρέσει σε όλη την οικογένεια, ακόμα και στα πιο μικρά παιδάκια! Μπορείτε να το φτιάξετε είτε με κουτιά από κονσέρβες είτε με μπουκάλια!

Ένα γιγάντιο Jenga!

Αγαπημένο παιχνίδι που κυκλοφορεί σε πολλές βερσιόν για μικρούς και μεγάλους! Ξεκινώντας από το jenga για πιο μικρά παιδάκια, πάμε στο jenga boom και στο κανονικό jenga που είναι για όλες τις ηλικίες!

Είναι τέλεια ιδέα να μπορέσετε να φτιάξετε ένα γιγάντιο jenga με φελιζόλ και να το έχετε στον κήπο σας, αν έχετε φυσικά χώρο! Θα χρειαστείτε πολύ φελιζόλ και πολλή μονωτική ταινία με χρώματα για να το ντύσετε! Το αποτέλεσμα μοναδικό!

Ένα τεράστιο ντόμινο!

Αν έχετε κέφι, όρεξη, υλικά και εργαλεία μπορείτε να φτιάξετε ένα τεράστιο ντόμινο! Παρέα με ενήλικες ή με μεγάλα παιδιά γιατί η κατασκευή είναι απαιτητική! Ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Δες το σχετικό βίντεο:

Σκάκι!

Αν έχετε χώρο είναι τέλεια ιδέα να φτιάξετε ένα σκάκι στον κήπο σας! Βάλτε μετά μεγάλη φαντασία για το πώς θα κατασκευάσετε τα πιόνια με τα παιδιά σας!

 

Νίκη Κοσκινά

 

Σχετικά άρθρα