Τοξικές σχέσεις: Μήπως η κολλητή σου σε ζηλεύει;

Έχω μια κολλητή εδώ και 3 χρόνια. Είναι 15 χρόνια μεγαλύτερη. Ταιριάξαμε πάρα πολύ σε όλα. Πάντα χαιρόταν με τη χαρά μου και εγώ με τη δική της.

Πριν από 3 μήνες ο θείος μου μού έκανε δώρο ένα αυτοκίνητο. Είχα εδώ και 6 χρόνια δίπλωμα οδήγησης αλλά δεν οδηγούσα. Όταν της το είπα, χάρηκε πιο πολύ από εμένα και με ωθούσε στο να κάνω μερικά μαθήματα ξανά.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι ζήλια

Αφού το πήρα απόφαση και έμαθα να το οδηγώ κανονικά και μετά από τόσο παρότρυνση από μεριάς της, περίμενα ότι θα είναι η πρώτη που θα μπει στο αμάξι. Από την ώρα που είπε ότι το οδηγώ κανονικά, δεν έχει πει ξανά τίποτα. Της το είπα πως έχει μπει όλος ο κόσμος για βόλτα και εκείνη όχι.

Έχω αποκλείσει ότι είναι ο φόβος γιατί έχουν μπει οι κόρες της πολλές φορές. Πραγματικά, δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι ζήλια. Τώρα όμως βλέπω κάτι διαφορετικό. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Θα ήταν ωφέλιμο σύμφωνα με αυτά που μας περιγράφετε να μιλήσετε ειλικρινά στη φίλη σας για αυτά που συμβαίνουν μέσα σας.

Θα μπορούσατε λοιπόν, να την καλέσετε σε μια συζήτηση ώστε να μπορέσει να σας καταλάβει αλλά να μπορέσετε και εσείς να κατανοήσετε βαθύτερα την στάση της χωρίς να κάνετε με το νου σας περιττές προβλέψεις που σας απογοητεύουν.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ζήλια στον γάμο: Θέλει να «απολογούμαι» κάνοντας έρωτα

Μπορεί η ζήλια να κάνει και καλό στη σχέση;

Είμαι με ένα ζηλιάρη σύντροφο που με απάτησε: Θα έχουμε μια υγιή σχέση;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X