Τα σημάδια πως κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για εσένα

Τον Μάιο χώρισα με το αγόρι μου. Ήμαστε μαζί 4,5 χρόνια αλλά τον τελευταίο καιρό ένιωθα πως είμαστε φίλοι και πέρα από αυτό, είχα καταντήσει να τα κάνω εγώ όλα.

Είχα τη σχολή, τη δουλειά και τα του σπιτιού. Τότε η μητέρα μου νόσησε με καρκίνο στον μαστό και είχα και αυτό. Ήταν όλα μαζί και αντί να τον έχω δίπλα μου, μού έκανε παράπονα ότι τον παραμελώ. Προσπάθησα να του εξηγήσω αλλά τίποτα. Μέχρι που κουράστηκα και τον χώρισα, νιώθοντας καλύτερα με αυτή την απόφαση.

Φοβάμαι ότι θα με αφήσουν…

Όλα άλλαξαν όμως, όταν οι φίλοι στράφηκαν εναντίον μου επειδή δεν τους έκανα τα χατίρια και συγκεκριμένα ο κολλητός του πρώην μου, μού έκανε τη ζωή δύσκολη από τότε που χώρισα και αποφάσισα να προχωρήσω. Έβαλε λόγια στους φίλους μου, έκανε την κολλητή μου- με την οποία είναι ζευγάρι- να διαλέξει ανάμεσα σε εμένα και εκείνον με αποτέλεσμα να διαλέξει εκείνον.

Άτομα στα οποία είχα εμπιστοσύνη, με άφησαν. Γνώρισα ένα παιδί και έχουμε ξεκινήσει κάτι όμορφο. Έφτασα σε σημείο να κλαίω και να πάω στο νοσοκομείο από τα νεύρα. Πλεόν δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν, δεν μπορώ να κοιμηθώ, δεν μπορώ να ηρεμήσω και έχω απομακρυνθεί από τους πάντες γιατί φοβάμαι ότι θα με αφήσουν.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από ότι καταλαβαίνω βγαίνετε από μια εξαιρετικά δύσκολη και συναισθηματικά απαιτητική περίοδο. Μέσα από τις δυσκολίες όμως βρήκατε τη δύναμη να κάνετε ένα θετικό για εσάς βήμα: Αποφασίσατε να απομακρυνθείτε από μια σχέση που μάλλον σας πίεζε συναισθηματικά.

Το θέμα ξεκινάει από το γεγονός ότι αυτή σας η απόφαση, η θετική για εσάς, έφερε μαζί της ένα αριθμό αντιδράσεων. Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε μέσα σας ότι οι αντιδράσεις αυτές δεν αποτελούν συνέπεια της δικής σας πράξης. Το ότι ο φίλος του συντρόφου σας πήρε τον ρόλο ενός αυτόκλητου τιμωρού σας είναι δικό του θέμα.

Το ότι η φίλη σας επέτρεψε στον δικό της σύντροφο να της ορίζει το με ποιον θα κάνει παρέα είναι δικό της πρόβλημα. Το αν ο τωρινός σας σύντροφος θα ακούσει κάποιον τρίτο και όχι τη δική του εμπειρία, πάλι δεν είναι δικό σας θέμα. Κρίνοντας πάντα εξ αποστάσεως, το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι το να απομακρυνθείτε όσο μπορείτε από αυτό το περιβάλλον. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, όμως έχω την εντύπωση πως περισσότερο σας βλάπτουν οι σχέσεις αυτές, παρά σας ωφελούν.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχετικά άρθρα