Γιατί ενώ προσπαθώ, δεν μπορώ να κάνω άλλη σχέση; Δεν θέλω ή δεν μπορώ;

Πριν από τρία χρόνια είχα συνάψει ερωτικές σχέσεις με ένα κορίτσι το οποίο στην τελική με πρόδωσε. Φυσικά όμως κάνοντας και εγώ τα λάθη μου με τη συμπεριφορά μου κυρίως!

Το έχω αλλάξει κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Από τότε έχω προσπαθήσει να κάνω σχέσεις ή να συνάψω την οποιαδήποτε επαφή αλλά δεν προχωράει τίποτα.

Ό,τι έχω προσπαθήσει κατά καιρούς έχει γκρεμιστεί. Δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Πού οφείλεται;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η σχέση αυτή και ο τρόπος που έληξε σου άφησαν μια γεύση πικρή που έχει μέσα της προδοσία και τη δική σου αναγνώριση ότι έκανες και εσύ τα δικά σου λάθη.

Συνδέεις αυτή την εξέλιξη της σχέσης πριν από τρία χρόνια με κάποιο μπλοκάρισμα που παρατηρείς να υπάρχει στις ερωτικές σου σχέσεις στη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων και τώρα μοιάζει να θέλεις να δεις τον λόγο και να καταλάβεις περισσότερα πράγματα που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις στον ερωτικό τομέα.

Δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου

Σε πολλές περιπτώσεις, οι προηγούμενες σχέσεις αφήνουν τα σημάδια τους, σημάδια και τραύματα που ίσως έμειναν ανοιχτά. Καθώς οι σχέσεις είναι αρκετά πολύπλοκες και είναι αρκετά δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα που να προκύπτουν από λογικές εξηγήσεις, η δική μου πρόσκληση είναι να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να παρατηρήσει τα εμπόδια του προχωρήματος σου.

Ως εμπόδια εννοώ αυτήν την αίσθηση ότι δεν είναι δυνατό να συνάψεις κάποια επαφή. Προτείνω να φροντίσεις και να ακούσεις το σώμα σου σε αυτό και την αίσθηση που υπάρχει εκεί σε αυτό το κομμάτι που δεν προχωρά.

Οι απαντήσεις μπορούν να έρθουν αλλά πολλές φορές σε αυτό, ένας δεύτερος άνθρωπος που να μας ακούσει βοηθά στο να προχωρήσουμε παρακάτω και αυτή ή αυτός μπορεί να είναι κάποιος ψυχοθεραπευτής. Ελπίζω να σας βοήθησα, είμαι εδώ αν κάτι χρειάζεστε.

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων
[email protected]
697-3502573

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση με συνάδερφο: 4 σημάδια ότι σε θέλει στη ζωή του

Γίνεται μια σχέση να σού προκαλέσει κρίσεις πανικού;

Σχέση από απόσταση: Πώς θα καταλάβεις ότι πρέπει να χωρίσεις;

Single σε έναν κόσμο δεσμευμένο: «Πρέπει» να έχεις σχέση για να είσαι καλά;

Σχετικά άρθρα