Να συνεχίσω την διατροφή που είχα υιοθετήσει; ή να σταματήσω να τρώω εντελώς έτσι ώστε να χάσω κιλά;

Καλησπέρα σας! Είμαι 11 χρονών, 44 κιλά και έχω ύψος 1,60. Η μητέρα μου με πιέζει να είμαι αδύνατη και γι’ αυτό εγώ της λέω ψέματα ότι είμαι 40 κιλά. Αυτή συνεχίζει όμως να λέει ότι είναι πάρα πολλά για την ηλικία μου. Αποφάσισα να ακούσω την συμβουλή της. Πριν μια εβδομάδα ήμουν 48 κιλά όμως σταμάτησα να τρώω (έτρωγα μόνο 1 τσίχλα και 1 ροδάκινο την ημέρα) και τώρα είμαι 44. Εγω αισθάνομαι ακόμη πολύ χοντρή. Να συνεχίσω την διατροφή που είχα υιοθετήσει εδώ και μία εβδομάδα ή να σταματήσω να τρώω εντελώς έτσι ώστε να φτάσω τα 35 κιλά;

Στο ερώτημα σας απάντησε ο Μανος Καζαμιας Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Kings College Πανεπιστημίου του Λονδίνου

Αγαπητή αναγνώστρια
Πρέπει πάνω απ όλα να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε ηλικία ανάπτυξης και τα σημερινά λάθη στη διατροφή σου μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο άμεσο μέλλον.
Το βάρος σου σε σχέση με το ύψος σου είναι είδη πολύ χαμηλό, αλλά θα πρέπει να γίνει και ένας έλεγχος σε ένα Διαιτολογικό ιατρείο με λιπομέτρηση και υπολογισμό του ΒΜΙ για την ηλικία σου.
Σε κάθε περίπτωση η στερητική διατροφή που κάνεις για να μην πω αφαγία..είναι ότι χειρότερο, ειδικά για την περίοδο της εφηβείας που ετοιμάζεσαι να μπείς…

Πιστεύω ότι πρέπει να είσαι πιο ειλικρινής με την μητέρα σου, να την ενημερώσεις για τη διατροφή σου και να κάνετε άμεσα κάποιες αιματολογικές εξετάσεις για να δούμε που βρίσκεσαι.

Μανος Καζαμιας Bsc Msc
Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Kings college 
Πανεπιστημίου του Λονδίνου 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 

Σχετικά άρθρα