4 φυτά εσωτερικού χώρου, ιδανικά για ένα σπίτι ή γραφείο με υγρασία

Σανσιβέρια

Η σανσιβέρια ή αλλιώς φυτό φίδι, ή γλώσσα της πεθεράς, έχει καταγωγή από την Αφρική, είναι πολυετές φυτό και είναι ιδανικό για κάποιον που θέλει να στολίσει εντυπωσιακά τον χώρο του, αλλά δεν έχει τον χρόνο για καλλωπισμό.

Είναι ένα ανθεκτικό φυτό, με ταχεία ανάπτυξη που φτάνει σε ύψος συνήθως το ένα μέτρο.

Αποτελεί την ιδανική λύση για ένα σπίτι ή γραφείο με υγρασία. Επίσης είχε ανακηρυχθεί ως το πιο δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου για το 2020.

Φίκος ο Ελαστικός

Ο φίκος ο Ελαστικός, προέρχεται από την Ασία και συγκεκριμένα από την Ινδία. Ονομάζεται αλλιώς ινδικό καουτσουκόδεντρο, διότι από το ξαδερφάκι του το βραζιλιάνικο καουτσουκόδεντρο, βγαίνει το καουτσούκ.

Αποτελεί το πιο ανθεκτικό φυτό που κυκλοφορεί μετά τους κάκτους. Σε γλάστρα φτάνει τα 1-1,5 μέτρα. Και αποτελεί την ιδανική λύση για ένα σπίτι ή γραφείο με υγρασία.

Στερλίτσια Νικολάι

Κοινώς γνωστό ως το γιγαντιαίο λευκό πουλί του παραδείσου ή άγρια ​​μπανανιά. Προέρχεται από τη Νότια Αφρική, έχει αργή ανάπτυξη και φτάνει τα δύο μέτρα.

Συμβολίζει την μεγαλοπρέπεια λόγω της εξωτικής του εμφάνισης, την χαρά, την επιτυχία, την πίστη και την αισιοδοξία.

Αποτελεί την ιδανική λύση για ένα σπίτι ή γραφείο με υγρασία.

Δράκαινα μαρτζινάτα

Η ποικιλία αυτή έχει καταγωγή από την Μαδαγασκάρη. Είναι ένα άκρως ανθεκτικό φυτό και γι’αυτό το λόγο είναι πολύ δημοφιλές.

Σύμφωνα με το feng shui η δράκαινα θα γεμίσει με θετική ενέργεια το χώρο σας, και θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα από τα βαρέα μέταλλα.

Αποτελεί την ιδανική λύση για ένα σπίτι ή γραφείο με υγρασία.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πώς να αξιοποιήσεις διακοσμητικά τα φυτά εσωτερικού χώρου!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να «ζεστάνουν» τον χώρο σας!

 

Σχετικά άρθρα